Badosa i Davidovich ja estan en quarts de Roland Garros

Pablo Carreño s'ha acomiadat de París en caure en tres sets contra Stefanos Tsitsipas, botxí de Pedro Martínez Portero

Badosa i Davidovich celebren el triomf
Badosa i Davidovich celebren el triomf / Efe

La catalana Paula Badosa s’ha classificat per primera vegada en la seua carrera per als quarts de final d'un Grand Slam, un any després d'haver aconseguit els huitens. La número 35 del món ha guanyat la txeca Marketa Vondrousova, vintena favorita, per 6-4, 3-6 i 6-2 i ara lluitarà per un lloc en semifinals contra l'eslovena Tamara Zidansek.

Alejandro Davidovich també accedeix a la ronda de quarts de final d’un torneig del Grand Slam per primera vegada. El malagueny s’ha imposat a l'argentí Federico Delbonis, el tenista amb més triomfs en terra batuda aquest any juntament amb Tsitsipas, per 6-4, 6-4, 4-6 i 6-4. El seu rival per un lloc en semifinals serà el guanyador del duel entre l'alemany Alexander Zverev, sisé del món, i el japonés Kei Nishikori.

La creu ha sigut per a Pablo Carreño, que no ha pogut amb el cap de sèrie número cinc del torneig i un dels jugadors més en forma del moment, Tsitsipas. El grec, que ja va ser el botxí del valencià Pedro Martínez Portero, s’ha imposat per un clar 6-3, 6-2 i 7-5.

Rafa Nadal es podria sumar aquest dilluns a Badosa i Davidovich en els quarts de final del torneig de París. Davant tindrà l'italià Jannick Sinner.

Federer abandona el torneig

L’altra gran notícia ha sigut l’abandonament de Roger Federer. El tenista suís, huité favorit, ha recordat que el 2020 va haver de sotmetre's a dues operacions de genoll i després va passar un any de rehabilitació, un problema que el manté encara feble.

"És important que escolte el meu cos i no vaja massa de pressa en el retorn a la competició. Estic feliç dels meus tres triomfs. No hi ha res millor que la sensació de tornar a les pistes", ha assegurat en un comunicat difós per l'organització.