Badosa es corona a Indians Wells

És el primer WTA 1000 que guanya la tenista espanyola i el segon del circuit

Paula Badosa es corona en Indian Wells
Paula Badosa es corona en Indian Wells / Ray Acevedo (EFE)

La tenista Paula Badosa ha guanyat la bielorussa Victoria Azarenka (7-6, 2-6 i 7-6) en la final d'Indian Wells i alça el primer títol d'un torneig WTA 1000, el seu segon títol del circuit, després del WTA 250 aconseguit enguany a Belgrad (Sèrbia).

Badosa es converteix així en la primera espanyola a emportar-se el torneig californià, ja que només Conchita Martínez havia arribat abans a la final (1992 i 1996) però en cap d'aquestes ocasions es va proclamar campiona.

Aquesta era la primera vegada que disputava el quadre principal del conegut com a "cinqué Grand Slam" i, en el seu esplèndid recorregut a la final, només havia perdut un set.

Pel camí ha derrotat rivals de molt de pedigrí, com l'alemanya Angelique Kerber (guanyadora de tres Grand Slam i exnúmero 1 del món) o la txeca Barbora Krejcikova (tercer cap de sèrie d'Indian Wells i número 5 del rànquing en l'actualitat).

Badosa també va arribar als quarts de finals dels Jocs Olímpics de Tòquio, a les semifinals del Masters 1000 de Madrid, als quarts de final de Cincinnati (Estats Units) i a les semifinals de Charleston (Regne Unit).

Amb 23 anys, ha tingut un 2021 sensacional que ha culminat en gran amb una impressionant actuació a Indian Wells, una actuació que li podria obrir les portes de les Finals WTA de Guadalajara (Mèxic), on s'enfrontaran les huit millors tenistes del món.