L'empat (33-33) beneficia els austríacs, que han empatat amb Croàcia i Espanya

Aleix ha marcat l'últim gol d'Espanya
Aleix ha marcat l'últim gol d'Espanya / Twitter: @EHFEuro
Daniel Hermosilla
16 de gener 2024 - 22:29

La selecció espanyola d'handbol ha posat punt final a la participació en l'Euro d'Alemanya després d'empatar (33-33) contra la sorprenent Àustria, que passa invicta a la següent fase gràcies a dos empats (contra Croàcia i Espanya).

L'equip de Jordi Ribera, finalista en les tres quatre últimes edicions i guanyador de dues d'elles, no podrà lluitar per les medalles en un campionat en què la falta de solidesa defensiva i les lesions —una per partit, amb Miguel Sánchez (contra Croàcia), Kauldi Odriozola (contra Romania) i Agustín Casado (contra Àustria)— han sigut claus en la desfeta d'un equip que s'ha quedat a un gol de la ronda principal. A més, contra Àustria, Àlex Dujshebaev ha vist la targeta roja i ha sigut expulsat en la primera part.

El partit contra els austríacs ha estat igualat, amb mínimes diferències d'uns i altres. En el descans, l'avantatge dels centreeuropeus era de dos gols (15-17). La segona part, Espanya ha sigut més sòlida en defensa i ha pogut remuntar i posar-s'hi per davant. Als minuts finals, igualats. Aleix ha fet, des dels set metres el 33-32, però en l'acció següent han empatat els austríacs. En l'última acció del partit, i amb quatre segons de marge, el llançament de Garciandia ha eixit alt i ha confirmat l'eliminació dels hispanos.