Arranca la carrera de la dona

Una marea rosa escalonada per a l'edició d'enguany, marcada per la pandèmia

Edició de la carrera de la dona a València l'any passat.
Edició de la carrera de la dona a València l'any passat.

A les 8:00 hores s'ha donat el tir d'eixida a la Carrera de la Dona del 2020. Una edició especial que se celebrarà al llarg de quatre dies, de manera virtual. Des de hui fins diumenge les corredores hi poden participar en qualsevol lloc i moment. 5 quilòmetres de carrera que enguany la pandèmia del coronavirus obliga a fer de manera individual. Per a la portaveu de la Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana, Henar Calleja, encara que no serà una marea rosa multitudinària, és important que se celebre, perquè demostra la unió de totes les dones.

Els objectius continuen sent els mateixos des que l'any 2004 començà la cursa: fomentar l'activitat física entre les dones i ajudar en la lliuta contra el càncer. La meta és recaptar 100.000 euros, que aniran destinats a l'Associació Espanyola contra el Càncer. L'atleta Natacha López, ambaixadora de la Carrera de la Dona, ha destacat que el càncer és una malaltia que crea molta sensibilitat, ja que quasi tots tenim un familiar que l'ha patit. A més, des de fa dos anys, la marea rosa dona suport a la lluita contra la violència de gènere, portant el 016 als dorsals.

L'any passat, 17.000 dones participaren en la marea rosa valenciana. El pròxim diumenge hi haurà una prova presencial reduïda únicament a 50 corredores d'elit, entre les quals es troba l'atleta Yurena Hueso, actual campiona d'Espanya sub-23 de 800 metres. Serà a les 11:00 hores, amb eixida i meta a les pistes de l'antic llit del Túria i rendirà homenatge a l'alpinista Edurne Pasaban.

Amb el circuit de València s'inaugura la Carrera de la Dona, que està formada per 7 circuits més, com són Vitòria, Sevilla, Madrid, Barcelona, Saragossa, Gijón i la Corunya. Les inscripcions es fan en la web www.carreradeladona.com. A més, s'activen els dorsals solidaris, que a València aniran destinats a benefici de l'Associació de Dones amb Discapacitat Xarxa.

També et pot interessar