Andarias obté la primera medalla d'Espanya en vela adaptada en la Copa del Món

El regatista de Xàbia es prepara per a l'europeu de vela adaptada després d'obtindre la medalla de bronze en la Copa del Món.

Rafa Andarias ha millorat en el rànquing per la Copa del Món
Rafa Andarias ha millorat en el rànquing per la Copa del Món / Sailing Energy. Word Sailing

El regatista Rafa Andarias ha fet pòdium en la Copa del Món. Era l'únic espanyol en la categoria i va escalar posicions des de la quinta, en una competició que va anar amb un rendiment progressiu. El bronze és el primer metall per a Espanya en la Copa del Món en la classe 2.4mR, que és la vela adaptada.

"Hem començat la temporada molt forta -explica el regatista de Xàbia-. Havia guanyat el Campionat i la Copa d'Espanya, i era la primera cita internacional on estava l'equip francés, que havia aconseguit la medalla d'or a Rio, i l'italià, un dels favorits, que l'últim dia va passar a la quarta posició".

Dels primers en el rànquing mundial

el rànquing mundial

El resultat de la Copa del Món, celebrada a la localitat francesa de Hyères, puntua per al rànquing. Li servirà per a pujar llocs en l'escalafó mundial i situar-se entre els tres primers, la millor posició que ha obtingut fins ara. Seria tot un èxit per a Rafa Andarias estar en el segon lloc.

El pròxim repte és el Campionat d'Europa, que tindrà lloc a Kiel al mes de juny. Al setembre serà el del Món, que serà als Estats Units.

"A veure si l'europeu ens va tan bé com en el 2016, on vaig quedar campió. La idea és poder anar al Campionat del Món però és una competició molt cara per tota la logística que hem de desplaçar. Si hi podem anar, l'objectiu seria estar entre els 15 primers".

La vela adaptada s'ha quedat fora dels Jocs Olímpics de Tòquio, amb el perjuí que ha comportat per als esportistes. Rafa Andarias figurava en la selecció espanyola de vela paralímpica. Les reivindicacions i les queixes de les institucions i els esportistes poden servir perquè es torne a incorporar a l'any 2024, en els de París. La competició seria en aigües de Marsella.

També et pot interessar

stats