Ana Carrasco, primera campiona mundial de motociclisme

La murciana Ana Carrasco, de 21 anys,ha fet història en guanyar hui el primer campionat mundial de motocilisme en el que també participen homes.

Ana Carrasco,una dona que ha fet història
Ana Carrasco,una dona que ha fet història / @AnaCarrasco_22
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Olegari Gonzalo
30 de setembre 2018 - 20:20

Era qüestió de temps, però a la fi ha arribat. La pilot murciana Ana Carrasco ha guanyat el títol mundial de Superport 300 en el circuit francés de Magny-Cours. Era l'última prova del campionat i l'espanyola portava una diferència de 10 punts als seus rivals. Els havia aconseguit en guanyar dos carreres anteriors del Campionat, a Imola ( Itàlia) i a Donington Park (Anglaterra). A Magny partia des de la posició 25 i ha quedat la 13. Suficient per aconseguir el campionat absolut. Esdevé així la primera dona de la història que guanya un campionat mundial absolut de velocitat, en la modalidad de motociclisme. Ho fa en la categoria SSP300, una de les modalitats de menor cilindrada, però no menys important en les competicions mundials.

La primera dona que s'imposa en una competició mixta

A més de la victòria, el mèrit d'Ana Carrasco és que és la primera dona que s'imposa en una competició mixta, una categoria en què quasi tots són homes. Les màquines de motorbike, a diferència de les que gasten als Grans Premis, són motos que es fabriquen en sèrie i poden ser adquirides pel públic en general. No admeten cap innovació en elements fonamentals i, per això, fa que les carreres es disputen en igualtat de condicions. Per dir-ho d'alguna manera, ningú, home o dona, té millor moto que un altre. I, per això, és tan important la vàlua i singularitat del pilot.

Una de les curiositats de la carrera és que Ana, abans d'entrar en meta, no sabia que havia guanyat. Ho presumia i, per això, mirava constantment el públic. Des de les grades, amb aplaudiments i somriures, li confirmaven que sí, que els 10 punts que havia aconseguit d'avantatge al llarg de tot el campionat li donaven la victòria, tot i que en aquesta carrera entrara per darrere dels deu primers. Des d'eixe moment, la seua entrada en boxes i les declaracions posteriors, han estat farcides d'abraços i felicitacions. No debades havia fet Història amb majúscules.

Un premi dedicat al malaurat Luis Salom

La murciana de Ceregrín el primer que ha fet és un acte que l'honra: dedicar el premi a Luis Salom, el pilot que fa dos anys va morir mentre disputava el Mundial de Moto 2 al Circuit de Barcelona. Després, agraïa a tot l'equip Kawasaki el suport que li han prestat. Des que l'any passat aconseguira la primera victòria en una carrera del Mundial, les seues prestacions no han parat d'anar a millor i, a la fi, ha aconseguit l'objectiu. 

També et pot interessar

stats