Álvaro Bautista, campió del món de Superbike

El pilot de Talavera de la Reina es converteix en el primer espanyol que guanya un títol en el Mundial de motociclisme i en el de Superbike

Álvaro Bautista, just després d'acabar la carrera
Álvaro Bautista, just després d'acabar la carrera / Ducati

Álvaro Bautista s'ha proclamat campió del món de Superbike a falta d'una prova per disputar-se després de finalitzar en segona posició la segona carrera del circuit urbà Pertamina Mandalika, a Pujot, Kuta (illa de Lombok, Indonèsia). El pilot de Talavera de la Reina es converteix en el segon espanyol que guanya aquest campionat (Carlos Checa va véncer el 2011) i en el primer que aconsegueix un títol en el Mundial de motociclisme i en el de Superbike.

Bautista torna a guanyar un títol 16 anys més tard, després del que va assolir en 125 cc el 2006 amb l'Aspar Team i és el primer campió de Ducati en Superbike des del 2011. A més, la marca italiana és la primera europea que aconsegueix el doblet en aquest campionat i en el Mundial de MotoGP, que s'ha endut el també italià Francesco Bagnaia. Fins ara només ho havien obtingut les japoneses Honda i Yamaha.

La victòria del pilot de Talavera de la Reina és la cinquena del motociclisme espanyol en els mundials de velocitat aquesta temporada, fet que suposa un nou rècord. A més de Bautista, s'han proclamat campions Augusto Fernández (Moto2), Izan Guevara (Moto3), Álvaro Díaz (Supersport 300) i José Antonio Rueda (JuniorGP).

També et pot interessar

stats