Allau de medalles per als representants valencians en l’Europeu d’atletisme paralímpic

Els atletes del projecte FER aconsegueixen dues medalles d’or i una de plata, una xifra que encara pot augmentar.

Els tres representants valencians en l’Europeu d’atletisme paralímpic
Els tres representants valencians en l’Europeu d’atletisme paralímpic

Tres són els representants valencians en l’Europeu d’atletisme paralímpic que se celebra fins al pròxim diumenge 26 d’agost a Berlín, i tres són les vegades que han pujat al podi.

Iván Cano va encetar el còmput en la jornada d’inauguració de la competició. L’alacantí es va penjar l’or per haver batut la resta de participants de salt de llargada per a esportistes amb discapacitat visual amb un salt de 6,77m. Cano va revalidar el títol de campió d'Europa i es consagra com un dels saltadors més potents del panorama paralímpic internacional.

Kim López en va agafar el testimoni i va aconseguir el subcampionat en llançament de pes F12 amb un registre de 14,80m, una marca només superada per l’ucraïnés, actual rècord del món. Problemes amb la superfície de llançament el van allunyar de la primera plaça. Tot i això, plata per a l’atleta de Silla, que pot tornar a mossegar la medalla el dia de cloenda en la prova de llançament de disc per a esportistes amb discapacitat visual. 

I, finalment, dijous li va tocar al d’Oliva. Hèctor Cabrera hi arribava després d’haver tingut una setmana difícil. La companyia aèria que portava els atletes a Berlín li va perdre l'equipatge, javelina inclosa, i només en al límit, unes hores abans de la competició, la va poder recuperar. També va recuperar la millor versió d’ell mateix i, després d’un concurs molt renyit, es va imposar als representants de Polònia i Sèrbia amb 61 metres 31 centímetres. Or per a Cabrera i confirmació del fet que està en el camí correcte per a arribar en plena forma als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. 

Passat l’equador d'aquesta cita, Espanya suma 18 metalls i és sisena en el medaller. 

També et pot interessar

stats