Alejandro Valverde i Geraint Thomas, atractius principals de la 70 edició de la Volta

Els campions del món i de l’últim Tour de França lideren una gran participació amb 24 equips

Alejandro Valverde i Geraint Thomas, atractius principals de la 70 edició de la Volta
Alejandro Valverde i Geraint Thomas, atractius principals de la 70 edició de la Volta
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Daniel Hermosilla
05 de febrer 2019 - 21:00

La 70 edició de la Volta a la Comunitat Valenciana començarà aquest dimecres, 6 de febrer a Oriola, i tindrà el vigent campió del món, Alejandro Valvede (Movistar Team) i l’últim guanyador del Tour de França, el britànic Geraint Thomas (Team Sky). En total, es disputaran 5 etapes, amb final a València, amb un etapa final de 88 km, amb eixida a Paterna i arribada a la plaça de l’Ajuntament de València, com ha sigut habitual en els últims anys, i també en aquest nou període des de fa 3 anys en què l’exciclista professional Àngel Casero, natural d’Albalat dels Tarongers, dirigeix la prova.

La primera etapa és una contrarrellotge de 10,2 km amb inici i final a Oriola, amb un recorregut exigent i un final amb una rampa de 600 m amb un desnivell del 9%.

La segona etapa, amb inici i final a Alacant, de 166 quilòmetres i tres ports de muntanya (el Maigmó, el Canalís, la Carrasqueta).

La tercera etapa, un recorregut de mitja muntanya, entre Paterna i Xera, amb 6 ports de muntanya (la Mata Parda, Sot de Xera i Salto de la Mora, els quals es pujaran en dos ocasions i port de Requena), i 194,3 km.

La quarta etapa, començarà a Vila-real, i finalitzarà en l’explosiu final del cim de Santa Llúcia a Alcossebre, una pujada de poc menys de 4 quilòmetres, i amb percentatges fins el 18% de desnivell, i que ja va ser final d’etapa en La Vuelta de 2017.

La quinta i última etapa, Paterna-València, amb 88,5 km, que transcorrerà per carreteres del Camp de Túria i l’Horta amb final a la plaça de l’Ajuntament de València.

Rafa Valls i Rubén Plaza lideren la participació valenciana

El ciclista de Movistar Rafa Valls i de l’Israel Cycling Academy, Rubén Plaza lideren la participació valenciana en aquesta 70 edició de la Volta. En total seran set els ciclistes valencians, després que el ciclista d’Onda, Óscar Cabedo (BH-Burgos), haja sigut baixa per una recent caiguda mentre s’entrenava per terres andaluses amb el seu equip. Aquests són els ciclistes valencians que estaran demà en l’eixida d’Oriola, a més del director del BH Burgos, José Cabedo.

- Rafa Valls (Movistar), de Cocentaina

- Rubén Plaza (Israel Cycling Academy), d’Ibi

- Antonio Molina (Caixa Rural-Seguros RGA), de Xàbia

- Sebastián Mora (Caixa Rural-Seguros RGA), de Vila-real

- Manuel Peñalver (BH-Burgos), de Torrevella

- Joan Bou (Nippo Vini Fantini Faizané), de València.

- Raúl Alarcón (W52 FC Port), de Saix

Volta Fèmines, la novetat

Coincidint amb l’ultima etapa, tindrà lloc la disputa de la la Volta Fèmines, una de les novetats que presenta aquesta 70 edició de la Volta valenciana, i que està dirigida per la ciclista i periodista de Castelló Silvia Tirado.

L’organització ha destacat que es tracta de donar “tot el protagonisme a elles”, amb una etapa (la mateixa que disputaran els xics hores després, en horari de vesprada), entre Paterna i València, de 88,5 km i amb final en la plaça de l’Ajuntament del Cap i Casal. Cal destacar també que s’igualaran els premis amb la categoria 1.2 masculina (2.425 euros per a la guanyadora) i el mateix podi, el que la fa ‘pionera’ en el seu àmbit. Participen 120 corredores de 20 equips diferents.

També et pot interessar

stats