Alcaraz guanya el duel generacional contra Nadal

El deixeble de Juan Carlos Ferrero ha guanyat per primera vegada el manacorí i es veurà les cares amb Djokovic en les semifinals de l'Obert de Madrid

Alcaraz i Nadal encaixen la mà a la fi del partit
Alcaraz i Nadal encaixen la mà a la fi del partit / Emilio Naranjo (Efe)

Rafa Nadal ja té relleu. Carlos Alcaraz ha aconseguit, en el tercer enfrontament contar el balear, guanyar-lo per primera vegada. Ha sigut en l'Obert de Madrid, l'escenari que precisament fa un any va acollir el primer duel entre el present i el futur del tenis espanyol. En aquella ocasió i en les semifinals d'Indian Wells la victòria va ser per a Nadal. Però en els quarts de final del torneig de Madrid ha arribat la primera victòria del deixeble de Juan Carlos Ferrero: 6-2, 1-6 i 6-3.

Alcaraz s'ha refet a una caiguda en l'inici del segon set, que ha tallat l'alt nivell de joc mostrat des de l'inici del partit. El deixeble de Ferrero s'ha mostrat superior, més en forma i més rodat que Nadal que, tot i això, ha lliurat una batalla de dues hores i mitja.

El tenista murcià, que serà com a mínim seté del món dilluns, jugarà ara les semifinals de l'Obert de Madrid contra l'actual número u del món, el serbi Novak Djokovic. Un altre repte per a Alcaraz, cridat a ser un dels grans dominadors del tenis els pròxims anys.

Sis tenistes espanyols, inhabilitats per arreglar partits

L'Agència Internacional d'Integritat del Tenis (ITIA) ha inhabilitat sis tenistes espanyols per arreglar partits en "una de les trames més importants que s'han vist" per aquest motiu. Els implicats, que han reconegut els fets, han sigut condemnats a Espanya com a part d'un cas més ampli relacionat amb la delinqüència organitzada, que continua investigant-se.

El càstig més gran ha recaigut sobre Marc Fornell, número 236 del món, que no podrà competir durant 22 anys i sis mesos i al qual se li ha imposat una multa de 250.000 dòlars. La resta d'implicats són Jorge Marsé, Carlos Ortega, Jaime Ortega, Marcos Torralbo i Pedro Bernabé Franco, que s'han declarat culpables de càrrecs de corrupció a Espanya, la qual cosa ha donat lloc a condemnes penals. A tots ells se'ls ha condemnat a dos anys de presó en suspens, així com a una multa.

Les sancions impliquen la prohibició de jugar o assistir a qualsevol torneig de tenis autoritzat per qualsevol organisme rector del tenis internacional o federació nacional, i tampoc podran entrenar-se en l'esport professional.

També et pot interessar

stats