Alcaraz cau amb èpica; Badosa, Nadal i Carreño avancen a huitens

Berretini va felicitar el tenista murcià després de guanyar-li en un partit de més de quatre hores de duració

Carlos Alcaraz, Paula Badosa i Pablo Carreño, durant l'Obert d'Austràlia
Carlos Alcaraz, Paula Badosa i Pablo Carreño, durant l'Obert d'Austràlia / Reuters-Efe-À Punt

L'italià Matteo Berrettini s'ha emportat una batalla èpica contra l'espanyol Carlos Alcaraz, al qual s'ha imposat per un ajustat 6-2, 7-6(3), 4-6, 2-6 i 7-6(5), que li permet col·locar-se entre els setze millors tenistes de l'Obert d'Austràlia, com Paula Badosa, Rafa Nadal i Pablo Carreño, que també han superat, no sense sofriment, la ucraïnesa Marta Kostiuk, el rus Karen Khachanov i el nord-americà Sebastian Korda, respectivament.

"Amb la seua edat ni tan sols tenia punts ATP, és increïble i m'agradaria donar-li l'enhorabona", ha comentat Berrettini sobre el seu rival després d'aconseguir uns huitens de final en els quals s'enfrontarà amb l'espanyol Pablo Carreño, número 19 del món.

L'asturià ha guanyat en quatre sets, 4-6, 5-7, 7-6 i 3-6, Korda, una altra de les promeses del circuit, i s'enfrontarà per primera vegada a l'italià. El fill de l'extenista txec Petr Korda va superar el britànic Cameron Norrie en una de les sorpreses de la primera ronda.

Rafael Nadal, número 6 del món, s'ha classificat per als huitens de final de l'Obert d'Austràlia, després d'imposar-se al rus Karen Khachanov, per 6-3, 6-2, 3-6 i 6-1. El balear s'enfrontarà en la pròxima ronda al guanyador del duel entre el francés Mannarino i el rus Karatsev.

Badosa, també número 8 del món com Berrettini, va assegurar que "esperava un partit així: Kostiuk és una jugadora increïble, ha jugat com una top 5, es convertirà en una de les millors del món ràpid".

La novaiorquesa, encara que formada en terres valencianes i catalanes, ha demostrat una vegada més el seu potencial per a dominar el circuit en un futur pròxim: ha perdut el seu primer set en la competició i ha salvat tres pilotes de partit abans de sentenciar un partit 6-2, 5-7 i 6-4 en un espectacular intercanvi des de la línia de fons.

L'espanyola seguirà amb opcions d'igualar amb el seu millor resultat en competició 'major' que data dels seus quarts de final durant l'última edició de Roland Garros. Kostiuk, que és íntima amiga de Badosa en el circuit, no ha pogut igualar el seu millor registre a Melbourne Park després que es convertira el 2018 en la jugadora més jove a aconseguir una tercera ronda en un Grand Slam des de Mirjana Lucic-Baroni en l'Obert dels Estats Units el 1997.

Andújar i Martínez, a setzens de dobles

Els valencians Pablo Andújar i Pedro Martínez Portero, número 140 i 80 de l'ATP, respectivament, han guanyat per 6-3 i 7-6 els jugadors neerlandesos Robin Haase i Botic Van De Zandschulp en els setzens de final de l'Open d'Austràlia. Amb aquest resultat, la parella espanyola aconsegueix la plaça per als huitens de final del torneig, en la qual s'enfrontaran al català Marcel Granollers i l'argentí Horacio Zeballos.

Jessica Pegula desperta del somni a Núria Párrizas

L'estatunidenca Jessica Pegula ha superat en la tercera ronda la granadina Núria Párrizas, debutant en l'Obert d'Austràlia, per 7-6(3) i 6-2. Després d'aquesta derrota, l'única espanyola amb opcions en el quadre femení serà Paula Badosa. 

Va patir en excés amb el seu servei tot i el recital de tenis ofenisu que va encendre els aplaudiments en nombroses ocasions en una Margaret Court. Párrizas, als seus 30 anys, ha certificat el seu millor registre en Gran Slam. 

També et pot interessar

stats