Alacant, seu de la Copa del Rei d’handbol

Alacant albergarà per primera vegada la seu de la fase final de la Copa del Rei d'handbol que es disputarà del 5 al 7 d'abril.

El Benidorm té opcions d'estar en la fase final d'Alacant
El Benidorm té opcions d'estar en la fase final d'Alacant

Alacant albergarà per primera vegada la seu de la fase final de la Copa del Rei d'handbol que es disputarà del 5 al 7 d'abril. Huit equips estaran en les eliminatòries finals. El BM Benidorm hi pot accedir si supera la quarta ronda que jugarà en el mes de març.

Alacant tornarà a ser l'epicentre de l'handbol d'elit el cap de setmana del 5 al 7 d'abril. Es disputarà l'edició 64 de la Copa del Rei a la qual accediran huit equips. El Barça ha guanyat de manera consecutiva les últimes cinc edicions. L'únic representant valencià en la lliga Asobal, el BM Benidorm, pot estar a Alacant si passa la quarta ronda que es jugarà el 6 i el 13 de març. Ara hi ha quatre equips classificats: el Barça, l’Ademar Lleó, el Granollers i el Logronyo.

Les places que queden eixiran entre el Benidorm, el Bidasoa Irun, el Puente Genil, l’Anaitasuna, l’Osca, el Guadalajara, el Conca i el Torrelavega, aquest últim l'únic equip que milita en la divisió de plata.

Alacant va ser fa poc la seu d'un esdeveniment d'handbol quan va rebre a finals de novembre la selecció de dones que va jugar un torneig internacional al pavelló Pitiu Rochel contra el Brasil, Alemanya i Polònia.

Setena final a la Comunitat Valenciana

Amb l'edició d'enguany, seran set les vegades que s'ha celebrat la fase final de la Copa del Rei d'handbol a la Comunitat Valenciana. La primera volta es va organitzar a València, l'any 1963. L'última a Torrevella, el 2012, única població que ha sigut seu en dues ocasions. Les altres localitats que han acollit el torneig són Altea, Alzira i Castelló.

El Calpisa d'Alacant va aconseguir ser el campió de la Copa en quatre ocasions, el Marcol de València ho va fer una vegada, igual que l'Avidesa d'Alzira, l'últim equip valencià que va alçar el trofeu l'any 1991. El conjunt que entrenava César Argilés va derrotar el Barça en la final de Pamplona per 26 a 25.

També et pot interessar

stats