Alacant, capital europea del tenis de taula

Alacant acull el Campionat d'Europa de tenis de taula del 18 al 23 de setembre.

Alacant és la primera ciutat espanyola que acull un campionat d'Europa de tenis de taula
Alacant és la primera ciutat espanyola que acull un campionat d'Europa de tenis de taula
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Maria Gómez
Carles Figuerola
19 de setembre 2018 - 02:05

Des d'aquest dimarts i fins diumenge es disputa a Alacant el Campionat d'Europa de tenis de taula. La ciutat es converteix així en la primera població espanyola que acull un campionat europeu d'aquest esport. Aquest és un fet històric, com assegura Daniel Valero, el director tècnic del Club Alacant de Tenis de Taula i director d'esdeveniments de la Federació Espanyola de Tenis de Taula. Segons Valero, "açò s'ha fet una vegada en 75 anys d'història que té la Federació". Organitzar un campionat d'aquestes característiques, afirma Valero, "és una cosa molt complicada, perquè quan es tracta de jugadors professionals s'ha de fer tot amb molta cura i mesurar molt els detalls".

Al voltant de 260 jugadors de 44 països competeixen en cinc categories: individual masculí, individual femení, dobles masculí, dobles femení i dobles mixt. El pressupost del campionat supera el milió d'euros i mou al voltant de 800 persones entre jugadors, entrenadors, àrbitres, fisioterapeutes, nutricionistes i interventors. Aquest és un dels fets que més crida l'atenció dels organitzadors, "la quantitat de persones que mouen els professionals, alguns jugadors arriben amb un equip de cinc persones al seu voltant", remarca Valero.

La delegació espanyola està representada per 10 jugadors, cinc dones i cinc homes.

L'espectacle està assegurat

Daniel Valero fa una crida als aficionats perquè considera que tenen una oportunitat que no han de deixar passar i afirma que el tenis de taula en directe "és espectacular i la gent ha de vindre a gaudir d'aquest esport".

La primera fase de competició, la de grups, ja està en marxa i es disputa entre dos seus: el Centre de Tecnificació Pedro Ferrándiz i el  pavelló Pitiu Rochel. Dijous ja començaran les eliminatòries directes, les quals tindran lloc en una única seu, el Centre de Tecnificació.

 

També et pot interessar

stats