Abandona el primer pilot diabètic en el Dakar

Dani Albero no ha pogut suportar els problemes físics que patia.

Dani Albero abandona
Dani Albero abandona

Ha abandonat Dani Albero, el primer pilot amb diabetis de tipus 1 que participa en el Dakar. El de Carcaixent ha pres la decisió per trobar-se malament ja que no s'ha recuperat d'un refredat amb que arribà al Perú, que s'ha agreujat després de superar les primeres tres etapes. A més, la moto, anomenada Azucarillo pels seguidors, també tenia problemes tècnics difícils de resoldre.

El pilot estava tres anys replegant diners per a poder superar aquest repte, amb què volia donar a conéixer la importància per als diabètics de fer esport, així com afavorir que s'eliminen les tanques que frenen la participació d'aquests malalts en competicions esportives. Finalment, va poder inscriure's en l'últim moment en la prova d'enguany, però molt just de diners. Per això ha participat en la categoria Rookie, molt limitada quant a assistència tècnica i descans personal, que després d'una dura etapa li ha passat factura.

Ahir va perdre el mòbil i, en parar en un poblat, se li va fer de nit, i hagué de recórrer desenes de quilòmetres a menys velocitat, només amb la llum de la moto. Una prova que li va costar 11 hores, en lloc de les 5 calculades, i li va afectar la salut.

Des de les xarxes, Albero ha rebut nombroses mostres de suport que remarquen que és un referent per als diabètics i que ha fet història.

Quarta etapa del Dakar: 352 quilòmetres cronometrats entre Arequipa i Moquegua.

Després de l'escabetxina d'ahir amb nombrosos abandonaments, l'etapa d'aquest dijous se centrava en la perícia dels pilots. No podien rebre assistència tècnica, i per això calia saber tindre cura del vehicle per a poder arribar més lluny.

En motos, el xilé Pablo Quintanilla no ha sabut aprofitar l'avantatge que tenia com a líder de la classificació i l'eixida darrere de les empremtes del francés Xavier de Soultrait. Els ha guanyat la mà el nord-americà Ricky Brabec, que ha remuntat posicions i es col·loca líder de la general. Quintanilla és segon, a 2 minuts 19 segons. Dos minuts per darrere està el tercer, l'australià Toby Price.

Pel que fa als cotxes, el qatarià Nasser al-Attiyah continua imparable en la primera posició de la general, amb el francés Petterhansel a 8 minuts. Nani Roma puja al tercer lloc, a 20 minuts.

També et pot interessar

stats