La 75a edició de la Volta a la Comunitat Valenciana serà del 31 de gener al 4 de febrer

És la prova més antiga celebrada a la nostra terra

Cartell promocional de la Volta a la Comunitat Valenciana 2024
Cartell promocional de la Volta a la Comunitat Valenciana 2024

La Volta a la Comunitat Valenciana del 2024, que l'any que ve celebrarà el 75 aniversari, es disputarà del 31 de gener al 4 de febrer.

El director general de la prova, l'exciclista Ángel Casero, s'ha mostrat "orgullós de poder continuar amb el llegat d'una ronda ciclista amb la història de la Volta a la Comunitat Valenciana", la prova esportiva més antiga de les que se celebren actualment en terres valencianes.

La primera d'elles es va disputar el 1929, però diferents parades per conflictes bèl·lics o per motius econòmics fan que siga l'any que ve quan se celebre el 75 aniversari de la prova.

En aquesta carrera han triomfat llegendes de l'esport com Eddie Merckx, Bernard Hinault, Angelino Soler, Abraham Olano, Alejandro Valverde o Tadej Pogacar; sent el portugués Rui Costa l'últim vencedor després d'un final agònic el mes de febrer passat en una meta inèdita enfront de l’Oceanogràfic de València.

La Volta a la Comunitat Valenciana, que en els pròxims mesos celebrarà diferents actes per a commemorar el seu 75 aniversari, es manté dins de la categoria UCI Pro Sèries; encara que amb l'objectiu a curt termini de fer el salt a World Tour i comptar amb, almenys, dues etapes en cada província de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats