40 edicions del Gran Fons de Setaigües, meca de les carreres populars

Aquesta població de la Foia de Bunyol és considerada una de les proves més exigents del circuit de les carreres populars.

VÍDEO | 40 edicions del Gran Fons de Setaigües, meca de les carreres populars

El Gran Fons Internacional de Setaigües ha celebrat l'edició que fa 40. Al voltant de 1.300 corredors han participat en aquesta exigent prova del circuit de carreres populars. El recorregut de 15 quilòmetres transcorre tant per circuit urbà com per de carretera asfaltada, amb pendents màxims del 8,5 per cent i un ascens acumulat de 261 metres. 

El guanyador d'aquesta edició en la categoria absoluta masculina ha sigut el marroquí Houssame Benabbou Azizi, vigent campió d'Espanya de mitja marató, amb un temps de 47 minuts i 41 segons, seguit de Hassane Ahouchar, amb una marca de 49 minuts i 35 segons, i d'Ouais Zitane, que ha acabat la prova en 50 minuts i 7 segons. 

En categoria femenina, ha revalidat el títol per segon any consecutiu la francesa Liv Westphal, que ha fet un temps de 55 minuts i 20 segons, seguida de Yésica Mas, que ha completat el recorregut en una hora i 13 segons i l'argentina Karina Córdoba, que en el seu debut en la prova ha fet un temps d'una hora, un minut i 49 segons. La participació femenina en aquesta prova ha assolit el 17 per cent. 

Amb poc més d'un miler d'habitants censats, aquesta població de la Foia de Bunyol s'ha omplit de gom a gom de veïns i visitants que han animat els participants durant tot el recorregut pels carrers i els voltants del nucli urbà. 

En l'edició d'enguany nombrosos atletes professionals han volgut sumar-se a la carrera per a commemorar el 40 aniversari d'una prova en què, segons ha destacat la directora general de l'esdeveniment, Rosa María Gómez Estarlich, més de 50.000 corredors han passat per la línia d'eixida en aquestes quatre dècades.

També et pot interessar