21 gimnastes valencianes representaran Espanya al Mundial de Gimnàstica Aeròbica de Portugal

L'actual campiona d'Europa, Belén Guillemot, arribarà a Guimarães amb possibilitats d'aconseguir medalla.

Laura Cifuentes entrenant per al Campionat del Món de Gimnàstica Aeròbica

Aquesta setmana comença a Portugal el Campionat del Món de Gimnàstica Aeròbica i gran part de la selecció espanyola està formada per valencianes. S'entrenen a Burjassot, Montcada, Sagunt, Xàtiva... i són reconegudes a tot el món. Moltes d'elles ja han participat i aconseguit medalles en altres competicions internacionals.

La gimnàstica aeròbica és un esport en què es combina l'elasticitat, la força i la potència en una rutina d'un minut de duració. Es practica a tot el món i en països com el Japó és molt popular. Allí coneixen bé la gimnasta montcadina Sara Moreno, que ha sigut cinc vegades campiona del món. Aquest serà el primer any en què Sara no competirà, però la valenciana Belén Guillemot segueix els seus passos: ja es campiona d'Europa 2017 i arriba amb moltes ganes d'aconseguir nous èxits en el Mundial. 

A més, els trios, parelles, individuals i grups de les categories inferiors lluitaran a partir de divendres per quedar entre els huit primers i entrar en les finals, després ho faran per aconseguir pujar al podi. Per a representar Espanya en aquesta competició és necessari molt de treball. Aquests joves, que tenen entre 11 i 20 anys, s'entrenen tres hores diàries, cinc dies a la setmana. 

Les esportistes que viatjaran a Portugal són: Laura Cifuentes, Paula Oliva, Paula Casaña, Carla Sánchez, María Estefano, Pau Granell, Nacho Viguer, Roberto Rufo, Laura Asensi, Carolina Asensi, Desirée Pradas, Noelia Ramos, Andrea Pradas, Valeria Trijueque, Paula García, Rebeca Molina, Alicia Sáez, Maria Escobar, Noelia Guillem, Martina Navarro i Belén Guillemot.

També et pot interessar

stats