20 esportistes valencians, del projecte FER, competiran en els Jocs Mediterranis 2018

L’expedició valenciana té representants en 11 modalitats esportives diferents. Destaquen la natació, el atletisme i el taekwondo.

20 esportistes del projecte FER competiran als Jocs del Mediterrani
20 esportistes del projecte FER competiran als Jocs del Mediterrani

El 22 de juny és una data marcada en roig al calendari de l’esport internacional. Comencen, a Tarragona, els Jocs Mediterranis 2018 que, enguany, celebren, la 18 edició.

Participen al voltant de 3.000 esportistes de 33 disciplines, incloent-hi natació i atletisme per a discapacitats. Hi ha representants de 26 països de l’arc mediterrani. La delegació espanyola és una de les més nombroses, la formen 396 esportistes. I, entre ells, hi ha 20 integrants del projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), el programa de suport econòmic i promoció d’esportistes de la Comunitat Valenciana, impulsat per la Fundació Trinitat Alfonso que presideix Juan Roig.

L’expedició valenciana està distribuïda en 11 modalitats diferents: atletisme, boxa, natació (que inclou una prova de modalitat paralímpica), gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, taekwondo, tir olímpic, halterofília, vela i vòlei platja.

Els esports amb més representació són la natació, l’atletisme i el taekwondo, amb tres esportistes FER cadascun.

Noms propis valencians als Jocs Mediterranis

En natació competiran José Antonio Marí, David Levecq i Lidón Muñoz del Campo. La nadadora castellonenca ha batut recentment la seua pròpia marca en 50 metres lliures. I es troba en un immillorable estat de forma per afrontar els seus segons Jocs del Mediterrani. Els esportistes paralímpics, Levecq i Marí són ja veterans en este certamen esportiu que inclou una prova de natació adaptada de 100 metres lliures S10.

També en atletisme tenim 3 corredors FER, tots ells debutants: la valenciana Fàtima Diame en longitud, l’alacantí Daniel Andújar en els 800 metres i el saltador de longitud, Eusebio Càceres que serà dubte, fins a última hora, pels problemes físics que arrossega.

El taekwondo, una de les disciplines amb més representació en el projecte FER, aporta també 3 esportistes que s’estrenen en els Jocs: Blanca Palmer, Raúl Martínez i Daniel Ros. Aquests dos últims són habituals en els podis. De fet, l'alacantí Daniel Ros es va proclamar subcampió d’Espanya fa unes setmanes.

En vela, ens representa el veterà regatista Iván Pastor. Va ser plata en Tunísia en 2001.

El gimnasta alacantí, Néstor Abad va aconseguir dues medalles d’or, una individual i una altra per equips, en els jocs celebrats a Mersin. I Lara González, indiscutible en la selecció de Hanbol, va contribuir a la quinta plaça que el combinat nacional va aconseguir fa 5 anys a la ciutat turca.

La resta d’esportistes del projecte FER debuten en els Jocs del Mediterrani. És el cas, de les judoques alacantines Isabel Puche i Ana Pérez Box. Polina Berezina aspira al podi en gimnàstica rítmica. També hi ha moltes esperances depositades en Paula Soria, qui ha aconseguit dues medalles de plata seguides en dos tornejos del circuit internacional de vòlei platja. I el boxejador, José Quiles té l’oportunitat de revalidar el bronze de l’Europeu Absolut de 2017.

Completen la nòmina d’esportistes FER en el Jocs Mediterranis de Tarragona, Jesús Gasca en lluita grecoromana, Alba Sánchez (halterofília) i la jove Gloria Fernández en tir olímpic.

Estem en l’equador del cicle olímpic que ens portarà a la cita de Tòquio 2020 i esta edició dels Jocs Mediterranis pot ser un bon termòmetre per a calibrar l’estat de forma dels esportistes valencians.

També et pot interessar

stats