Més de 2.500 atletes de 45 països participen en la Penyagolosa Trails

Luis Alberto Hernando suma el tercer mundial consecutiu. La plata de Cristofer Clemente i Laia Cañes permeten als espanyols la victòria per equips.

Luis Alberto Hernando, tres vegades campió del món de trail
Luis Alberto Hernando, tres vegades campió del món de trail / Penyagolosa Trails

Aquest dissabte s'han disputat en terres de Castelló la Penyagolosa Trails, una sèrie de carreres que posen a prova la resistència dels corredors. Sobre una distància de 108, 85 i 60 quilòmetres, els atletes, entrenats per a plantar cara a les adversitats, han recorregut les muntanyes de Castelló suportant la calor, la duressa del terreny i les limitacions pròpies del cos humà.

La carrera amb més expectació era la que decidia els nous campions del món. Luis Alberto Hernando s'ha proclamat campió per tercera vegada consecutiva, una fita que cap esportista havia aconseguit abans. El de Burgos ha començat la carrera expectant, controlant des de darrere els primers valents que han decidit posar-se al capdavant quan s'ha donat l'eixida a les sis de la matinada. El grup format per Miller, Court i Spehler ha pres la iniciativa i han coronat primers els pasos de les Useres i d'Atzeneta. 

El pas de Vistabella decideix

Però ha sigut en arribar a Vistabella quan s'ha decidit la prova. Hernando ha anat remuntant posicions i s'ha col.locat segon per darrere del nord-americà Miller. En arribar al quilòmetre 70, el de Burgos ha aprofitat la debilitat del rival, que s'estava afonant, per a llançar l'atac definitiu. S'ha escapat i ha arribat a la meta amb un temp de 8h38'35''. 

El segon a arribar ha sigut el també espanyol Cristofer Clemente que ha repetit subcampionat del món. El combinat espanyol ha aconseguit sumar l'or per equips.

Plata per a la local Laia Cañes

En categoria femenina, la batalla ha estat entre l'holandesa Ragna Debats, la francesa Adeline Roche i la corredora de la Plana, Laia Cañes. Les tres atletes han arribat a Vistabella lluitant pels primers llocs. L'holandesa no ha baixat el ritme i la de Castelló s'ha posat segona i ha aconseguit entrar a sis minuts de Debats. El bronze ha sigut per a la francesa Claire Mougel. Per equips, la victòria també ha sigut per a l'equip espanyol que ha demostrat que domina les proves de resistència.

Altres proves

En la CSP (Ultra Castelló Penyagolosa), la més llarga, la victòria ha sigut per al corredor de Pamplona, Dani Aguirre, que ha completat els 108 quilòmetres en 12h15'17''. En dones, la primera a travessar la línia de meta ha sigut la brasilera Fernanda Maciel.

En la MIM (Marató i mitja), el triomf ha sigut per al nord-americà Hayden Haws i per a l'atleta belga, Dominique Mechgelen, en categoria femenina.

Per últim, en el Campionat d'Espanya que s'ha disputat sobre 15 quilòmetres, s'ha imposat el madrileny Enrique Meneses i la corredora del Platges de Castelló, Sheila Avilés.

També et pot interessar

stats