11.000 persones podran veure la Copa Davis a la plaça de bous de València

La Generalitat i l'Ajuntament assumeixen els 339.000 euros del cànon per a acollir els quarts de final de la Copa Davis.

Presentació de la Copa Davis a València

La Sala de Reis del Palau de la Generalitat ha sigut el lloc triat per a la presentació de València com a seu de l'eliminatòria de quarts de final de la Copa Davis entre Espanya i Alemanya. L'acte l'ha encapçalat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha estat acompanyat, entre d'altres, de l'alcalde de València, Joan Ribó, i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. Les tres institucions col·laboren en l'organització. La Generalitat i l'Ajuntament assumeixen el cànon de 339.000 euros de la prova. La Diputació cedeix gratuïtament la plaça de bous per a l'esdeveniment.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Copa Davis "és una gran oportunitat per a València, ja que tindrà projecció esportiva i turística'" El cap del Consell ha dit que aquesta és una bona ocasió per a dur turistes alemanys –Espanya juga contra Alemanya–, seguint l'estratègia de la Generalitat per a captar el turisme d'aquell país. De fet, l'Agència Valenciana de Turisme ha participat recentment en la Fira de Turisme de Berlín i en breu farà una campanya publicitària a Alemanya.

El cap del Consell ha dit que han plantejat al president de la Federació Espanyola de Tenis la possibilitat que València es convertisca en una de les seus "fonamentals" de la Copa Davis a Espanya. D'aquesta manera, la Federació també reconeixeria una de les autonomies amb més aficionats al tenis de tota Espanya, amb més de 9.000 persones federades.

Per a l'alcalde de València, Joan Ribó, aquest esdeveniment internacional suposarà la projecció de la ciutat "sense córrer amb despeses inassumibles". "Estem oberts a esdeveniments internacionals, amb un control de la despesa, que a més és compartida, perquè beneficien el veïnat de València", ha destacat.

El president de la Diputació de València ha dit que està "encantat" de contribuir a la celebració d'aquesta eliminatòria de la Copa Davis cedint gratuïtament la plaça de que ha d'estar "oberta" a tota classe d'esdeveniments, com ara esportius, culturals, músicals o lúdics.

Per la seua part, el president de la Federació Espanyola de Tenis, Miguel Díaz Román, ha mostrat el seu desig que València siga l'escenari on Espanya aconseguisca la sisena victòria de la Davis.

L'eliminatòria dels quarts de final de la Copa Davis se celebra del 6 al 8 d´abril. Tindrà capacitat per a vora 11.000 espectadors. Les entrades ja estan a la venda. Costen entre 90 i 210 euros, depenent del paquet i de la ubicació.

El capità espanyol, Sergi Bruguera, ha dit en una entrevista a À Punt Mèdia que està "molt content" de jugar a València, i de fer-ho en un lloc insòlit i espectacular com la plaça de bous. De moment no ha dit els noms dels tenistes als qui cridarà, però entre ells podrien estar els valencians David Ferrer i Roberto Bautista.

Junt amb la competició, s'han organitzat activitats paral·leles per a promoure el tenis de base i la pilota valenciana.

També et pot interessar

stats