Més de 1.300 participants en la 39a edició del Gran Fons Internacional de Setaigües

La clàssica prova estiuenca va comptar amb 18 esportites d'elit, 8 d'ells de procedència internacional.

VÍDEO | Més de 1.300 participants en la 39a edició del Gran Fons Internacional de Setaigües

A les 19:30 h va començar dissabte l'edició que fa 39a del Gran Fons Internacional de Setaigües. La població de la Foia de Bunyol va acollir 1.320 participants en la ja històrica cursa popular que oferia un recorregut mixt, el qual barrejava un entorn urbà i carreteres de muntanya, i que sempre comporta una complexitat i duresa que converteixen aquesta prova en una fita especial per a l'atletisme d'afició i també per als professionals. Per davant, quinze quilòmetres amb moltes pujades, que gràcies a l'oratge ennuvolat i amb baixada de temperatures i als paisatges excepcionals, sempre es fan, si més no, un poc més lleugers.

La participació de dones en la carrera creix any rere any, i enguany ha arribat a un 16% del total. 1.251 corredors arribats de tota la Comunitat Valenciana competiren amb esportistes de 14 nacionalitats. De fet, la guanyadora absoluta femenina, Liv Wetsphal, és d'origen francés i va arribar a meta en quaranta-nou minuts exactes. El primer classificat de la categoria absoluta masculina va ser el marroquí Ouais Zitane, que va fer un temps de cinquanta-sis minuts i dos segons. Laura Méndez, del Club d'Atletisme Platges de Castelló va aconseguir la segona posició, arribant tres minuts i vint-i-tres segons després de Wetsphal. Raquel Landín va completar la prova en tercera posició, després de fer una hora i cinquanta-sis segons.

Enrique Meneses, del Club d'Atletisme Platges de Castelló, va acabar primer en la categoria de veterans A masculins. Per la seua part, en el grup de promeses masculines, el primer classificat va ser Samuel Pérez, del Club d'Atletisme de Xàtiva. Xavi Pons, del Club d'Atletisme Correliana de l'Eliana va acabar com a guanyador en la categoria júnior masculina.

El poble de Setaigües ha aconseguit que el Gran Fons Internacional siga una prova considerada ja un esdeveniment clàssic en el panorama de competicions estiuenques a la nostra comunitat. Gràcies a la participació de nombrosos voluntaris i la col·laboració d'autoritats locals i provincials, començarà la pròxima edició del 2019, quan farà quatre dècades de carreres, amb un ambient acollidor que ja és la constant d'aquesta prova tan especial.

També et pot interessar

stats