Xeraco dona la sorpresa i guanya la Lliga CaixaBank de raspall

Xeraco guanya la Lliga CaixaBank de raspall
David Albert
24 d'abril 2021 - 19:53

El trinquet de Xeraco ha sigut l'escenari que ha acollit una jornada espectacular de raspall, de les que fan afició. El trio format per Vercher, Canari i Ricardet s'ha adjudicat la XXXVIII Lliga CaixaBank de raspall, donant la sorpresa, en imposar-se per 30 a 15 a l'equip del Genovés. L’equip de la Costera partia com a favorit per la presència de l’actual número 1 del raspall, Tonet IV, i pel fet d’acabar en solitari líders de la fase regular. 

L'equip local, que jugava de blau, ha eixit a la partida sense cap complex, jugant amb molta seguretat, i ho ha demostrat amb un joc sabater començant al dau. En un trinquet gran i ràpid, la fortíssima treta de Vercher ha resultat decisiva per al resultat final de la partida. El rest de l'equip local ha fet una partida insuperable, i s'ha convertit en la figura de la final, amb 12 punts de treta directa i solucionant la papereta als companys, cada vegada que el duel s'ha posat complicat. Però el que guanya aquesta competició és un trio i cal destacar també l'actuació de Ricardet, que ha tingut una gran visió de joc, i la de Canari, que ho ha defés tot i ha sabut col·locar la pilota de manera espectacular en moments clau de la partida.

No han tingut el millor dia Vicent, Tonet IV i José, encara que han jugat molts trams del duel de poder a poder i han fet quinzes espectaculars. Vicent i José han estat a un gran nivell de joc, però la pèrdua de tres parcials consecutius els ha fet molt de mal (20 per 5). A més, han carregat molt el joc en el campió de l'individual. Un Tonet que ha vist com l'equip rival aconseguia anul·lar parcialment la seua pegada i a qui ha costat trobar la galeria. 

L'equip de Xeraco ha jugat molt compenetrat, amb molta confiança, i ha sabut gestionar millor els moments clau. A més, el rest local ha tingut el punt d’efectivitat que es necessita per a guanyar una final. Vercher, que debutava com a finalista, s'ha proclamat campió per primera vegada de la màxima competició per equips. Per a Ricardet és el tercer títol i el segon per a Canari.

Una partida on només ha faltat la calor de l'afició. Afortunadament, sembla que aquesta serà l’última a porta tancada pel que fa a la pilota d’elit.

També et pot interessar

stats