Waldo diu adéu a la pilota

Ha sigut per a la majoria d'aficionats el millor de tots els temps, amb un palmarés de 10 individuals i 6 lligues de raspall.

Waldo es disposa a raspar des del 9
Waldo es disposa a raspar des del 9 / J. A. Monteagudo

Als 40 anys ha arribat el moment de dir adéu a la pilota professional. Waldo ha sigut per a la majoria d'aficionats el millor jugador de raspall de tots els temps. Deu campionats individuals i sis lligues professionals resumeixen el palmarés esportiu. A més a més, el rest oliver ha jugat a escala i corda, ha pujat al País Basc per a jugar partides de frontó contra els jugadors bascos i ha sigut campió del món (2000) en la modalitat de llargues amb la selecció valenciana. En paraules del pilotari: "A la fi la pilota ho és tot. Tinc passió per totes les modalitats".

Waldo és el segon fill de Pepe i d'Isabel. Son pare li va triar aquest nom en honor del mític jugador del València i el va dur per primera vegada al trinquet quan el xiquet tenia 8 anys. El jugador afirma: "Des d'aquell dia crec que no he estat mai més d'una setmana sense anar al trinquet o sense pegar dues pilotades. La pilota m'ho ha donat tot. És una forma de viure, de rodejar-te de gent i un gran ambient".

La retirada deixa un regust agredolç. Waldo afirma: "Sent molta nostàlgia, mires arrere i recorde tots els anys que he estat en la pista amb molt de sacrifici i moltes competicions però la satisfacció ha sigut molt gran". Jugadors com Juan, Carlos, Loripet i Gorxa van influir positivament en els començaments del jugador d'Oliva.

Waldo va jugar el primer individual contra Gorxa (1999) i el va perdre. L'any següent (2000) es va endur el títol a la seua vitrina i en va encadenar nou més fins arribar a la desena. El 2015 va perdre l'última final contra Moltó. Si parlem de les sis lligues, els títols s'han succeït des del 1999, amb Moro de mitger, fins al 2012, al costat de Sanchis. Durant quinze anys, Coeter i ell van ser un relleu, els més majors del vestidor. Jugadors com Moltó o Ian han vist com han transcorregut les seues carreres i ara són ells els qui encapçalen una altra generació. A ells també se'ls deu un respecte.

Director tècnic de la Fundació

Des del començament d'abril, Waldo és el director tècnic de la Fundació. La seua passió sempre ha sigut la pilota, té la il·lusió de continuar-hi vinculat i espera aportar el seu granet d'arena per a modernitzar-la. Tot i que el projecte començarà a donar els seus fruits a partir del 2019, és probable que aquest 2018 comprovem algunes novetats. El 2018 ja estaven compromeses les dates de la Lliga, la Copa o l'Individual i els patrocinadors. De tota manera, enguany mateix es podrien introduir competicions modalitat Open i acabar la temporada amb un torneig de mestres (individual i per parelles) que suposaria donar-li un premi als jugadors més regulars.

L'última partida

Piles és un dels pobles que fita amb Oliva i on està establit Waldo els últims anys. Les festeres van tindre un tacte especial perquè acceptara jugar esta partida. Waldo comenta que li ho van proposar com una forma de despedir-se i que va acceptar. El cartell està format per Waldo i tres jugadors de Piles. Waldo formarà amb Pau i a la contra tindran Vercher i Punxa, que faria de mitger si es troba restablit de la lesió que arrossega.

També et pot interessar

stats