Va de Dona i va de bo

Dona i pilota, una mescla de reivindicació i reconeixement del paper de la dona en la pilota valenciana.

Dona i pilota

Els actes de la segona edició de Va de Dona van estar concentrats divendres de vesprada, una vesprada ben ambientada, tant pel motiu de la festa com per la bona temperatura que es va generar al trinquet de Pelai gràcies a un sentiment comú i a un públic que va omplir el mític recinte. Quatre hores intenses amb la dona com a protagonista.

El moment més esperat va arribar amb la partida mixta. Les joves pilotaris feren realitat el seu somni de formar equip amb dos llegendes del raspall com Waldo i Moro.

De roig, Noèlia i Fanni fent equip amb Waldo, el mític jugador d´Oliva, campió de 10 títols individuals. De blau, Victòria i Joana amb Moro, un dels mitgers més carismàtics i amb més talent dels últims anys.

Qui guanyara era el que menys importava, encara que el blau va ser el color del triomf esportiu per 5-10 en una partida carregada de gran simbolisme.

La reballada típica la van executar les jugadores del Llevant femení de futbol mentre que la treta d´honor la va realitzar la saltadora de llargada Concha Montaner, medalla de bronze en el Mundial de 2006 i una de les esportistes valencianes més importants de la història: subcampiona d´Europa en pista coberta en 2007, set vegades campiona d´Espanya a l´aire lliure i nou en pista coberta, i participant en 3 jocs olímpics, una gran ambaixadora sense dubte de l´esport valencià arreu del món.

L´atleta de l´Eliana va dedicar al públic unes paraules emotives en què mostrà suport i admiració cap a les seues companyes esportistes.

Abans d´aquestes activitats, les primeres a gaudir de la pilota i de les lloses del trinquet de Pelai van ser les més joves, que van realitzar partides d´exhibició. Tot seguit feren el mateix les jugadores més veteranes, que van gaudir tant o més que les xiquetes. També cal destacar l´organització l´èxit de la Fira d´Entitats de la Pilota Valenciana al carrer de Pelai, una mostra de projectes, publicacions, artesans i tasts gastronòmics, entre els quals hi havia PilotaViu, El Joc del Poble, la Càtedra de la Universitat de València, la revista 'Ferida', artesans, el Museu de la Pilota del Genovés o l´editorial Això és com Tot.

Els actes centrals van ser conduïts per la còmica valenciana Patricia Espejo. Després, es va realitzar la presentació oficial dels 6 equips participants en la Lliga Bankia d´Elit de Raspall Femení, una competició que va reunir les millors pilotaris del moment.

El següent acte va servir per a reconéixer la tasca de tres dones que han donat molt per la pilota: Amparo Pascual, Begoña Castillo i Elvira López. Les tres van rebre forts aplaudiments per part del públic, especialment de les jugadores que coneixen molt bé el treball que han realitzat.

No faltaren els sortejos de regals especials (sopars, viatges, entrades,...) entre els assistents, donats per les empreses col·laboradores del Va de Dona.

I a ritme de rock, de Bajoqueta Rock i els seus sons rurals es va posar punt final a una segona edició exitosa de Va de Dona que, de segur, és el punt i seguit per a futures celebracions en què la dona i la pilota compartiran un protagonisme ben guanyat a pols.

També et pot interessar

stats