El Va de Dona 2019 se celebrarà l’1 de març als voltants del Palau de la Generalitat

El 23 de febrer, al carrer de la Pilota de Borbotó, tindrà lloc una Viquimarató per a donar visibilitat a la dona i la pilota.

Instantània de l’acte de presentació
Instantània de l’acte de presentació

El Va de Dona 2019 torna el divendres 1 de març a un nou emplaçament i amb activitats més participatives i diverses per a totes les pilotaris.

Enguany es farà als carrers que envolten el Palau de la Generalitat on es jugaran partides, a partir de les 16:00 h, de raspall, galotxa i galotxetes per a tots els nivells. La jornada anirà acompanyada de la Fira de la Pilota a la plaça de Manises amb una mostra d’artesans, mitjans de comunicació, col·laboradors, etc. A més hi haurà un concurs de treta per a les rests d’elit i un concurs de raspada per a les punteres.

Més tard, començarà la festa amb una monologuista, el lliurament dels Premis Va de Dona en reconeixement d’aquelles dones que han destacat en el nostre esport com a jugadores, artesanes i càrrecs. A continuació, hi haurà un espectacle musical i, per a acabar, un final de festa amb els Dimonis de Campanar.

Viquimarató per la Dona i la Pilota a Borbotó

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, moltes institucions fan actes per a afavorir la visibilitat de les dones i xiquetes en molts camps, com ara l’esport.

I si hi ha un esport en què les modalitats femenines tenen protagonisme, eixe és la pilota valenciana. Per això, la Federació de Pilota Valenciana i Amical Wikimedia uneixen forces en la realització d’una Viquimarató per la Dona i la Pilota Valenciana.

El dissabte 23 de febrer, de 10:00 a 14:00 h, els viquipedistes i els amants de l’esport es trobaran al carrer de la Pilota de Borbotó per a reduir la bretxa de gènere en l’enciclopèdia en línia. Una activitat gratuïta i oberta al públic on qualsevol persona podrà aprendre a editar la Viquipèdia i ampliar informació sobre este esport.

Es pot participar amb un ordinador portàtil o una tauleta, i no és necessari tindre experiència prèvia.

També et pot interessar

stats