El Trofeu Mancomunitat de la Safor de Raspall es reinventa

Enguany es compleixen 21 edicions del clàssic trofeu de raspall amb la novetat que els equips tenen un rest jove i dos mitgers contrastats.

Coeter II és el jugador més veterà del trofeu
Coeter II és el jugador més veterà del trofeu / J.A. Monteagudo

La Safor és una comarca amb molta afició a la modalitat del raspall (jugar per terra) i sempre ha organitzat un dels trofeus més consolidats en l'àmbit professional. L'edició d'enguany presenta dues novetats significatives. D'una banda, el format triangular, en què tres equips juguen entre si i els dos millors passen a la final i d'altra banda, la composició dels equips, on el rest és el jugador més jove i els mitgers han d'alternar-se en la posició de mitger i de punter.

“El públic vol coses diferents, eixir de la rutina, i aquest sistema no és molt conegut al raspall”, ens han comentat els trinqueters Emi Peris i Ramon Ramos. Pel que fa a la composició del equips, en un principi s'havien triat els tres rests més joves de la Safor com ara Vercher de Piles, Badenes de Xeraco i Montaner d'Almisserà. Malauradament, Montaner ha patit un esquinç de turmell i el seu lloc el cobrirà Moncho de Manuel. “És complicat que joves que estan fent-ho bé tinguen l’oportunitat de participar en esdeveniments de rellevància. En aquest cas, hem apostat per donar-los eixa visibilitat que es guanyen en el dia a dia”, explica Javier Nadal, representant de la Fundació per la Pilota Valenciana.

Els equips han quedat conformats per Badenes, Coeter II i Canari; Moncho, Sanchis i Roberto i, finalment, Vercher, Brisca i Josep. En la primera partida, disputada a Xeraco, la victòria ha sigut per a l'equip de Badenes 25-5 contra el trio de Moncho. La competició continua el dimecres 23 de maig a Piles amb l'enfrontament dels conjunts de Moncho contra Vercher. El dimarts 29 de maig a Oliva es juga la tercera partida entre les formacions de Badenes i Vercher. Serà el dia en què es coneixerà quins seran els equips que jugaran la final al trinquet de Bellreguard el dissabte 2 de juny.

També et pot interessar

stats