El Trofeu Generalitat de raspall ja té guanyadors

Ian i Canari es van proclamar campions del Trofeu 600 de la Generalitat de raspall, al trinquel de Piles.

Ian i Canari celebren la victòria, a Piles
Ian i Canari celebren la victòria, a Piles
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Olegari Gonzalo
15 de setembre 2018 - 17:20

No cabia ni una ànima al trinquet de Piles (Safor), per tal de veure les dues parelles de pilotaris que arribaven a la final del Trofeu 600 de la Generalitat en modalitat de raspall. Els rojos, Ian i Canari, van derrotar els blaus, Moltó i Tonet IV, en una partida molt disputada en què els dos equips van escenificar el millor repertori no sols amb la intenció de guanyar, sinó també d'agradar als aficionats que s'hi van congregar a una hora tan avançada, com ara les 23:00. I no defraudaren, perquè la partida va ser molt disputada. Tot i això, hi va haver alts i baixos per part d'ambdós equips, i Moltó i Tonet IV van tindre també les seues oportunitats. El 25-15 final va demostrar la superioritat final dels rojos, recolzada principalment en les bones combinacions i els colps magistrals en moments claus del duel.

El jove Ian està en un moment de gràcia en la carrera com a pilotari

La victòria dels rojos deixa clar que un jove de 22 anys com Ian és un fora de sèrie que gaudeix d'una treta de pilota impossible d'aturar en moltes ocasions. Es troba en un moment de gràcia en què tot li sol eixir bé, cosa que li augmenta la confiança. Si a la qualitat de Ian unim la bona coordinació amb Canari, que sap controlar com ningú els tempos del joc, no és estrany que els trofeus arriben, tal com va ocórrer anit a Piles. 

Cal recordar que els primers que es van classificar van ser Moltó I Tonet IV, en derrotar Sergio i Sanchis en una semifinal a Guadassuar per 25-0, un resultat d'escàndol. D'altra banda, Ian i Canari van patir de valent per a eliminar Marrahí i Brisca en l'altra semifinal del Genovés. Amb un 25-15 i un duel sense cap concessió, va ser una partida duríssima que evidencia la forta competitivitat que hi ha en el raspall a hores d'ara. En la final de Piles es va repetir el resultat, amb partida també molt igualada i de nou amb victòria de Ian i Canari. Ian, campió individual de raspall, és imparable en aquests moments. Amb 22 anys, el de Senyera (Ribera Alta), es comporta com un veterà i anuncia moltes alegries per a la pilota valenciana. 

Una repetició del que va passar a Bellreguard en la Lliga

A Piles es va repetir, en certa manera, la història de la Lliga, guanyada al març al trinquet de Bellreguard, en què participaren alguns dels protagonistes d'aquest Trofeu Generalitat. L'equip roig, de l'Ajuntament de Senyera, s'hi imposà als blaus, de l'Ajuntament de Barxeta. Els primers eren Ian, Canari i Ricardet i els segons, Moltó, Tonet IV i Lorja.

En resum, Piles va ser una festa, la partida un exemple de sacrifici i generositat per part dels pilotaris i  el resultat just, encara que la victòria dels rojos no entela, ni de lluny, el bon quefer de Moltó i Tonet IV, rivals dignes d'un duel d'altura, com el que mereixia aquest Trofeu.

També et pot interessar

stats