Els trios de Tonet IV i Puchol II, Mestres de la Pilota 2020

Gran espectacle de pilota a Pelai, on Puchol II, Javi i Santi han aconseguit el títol d'escala i corda en un duel molt igualat.

Vicent, Tonet IV i Néstor s'han proclamat campions del Trofeu Mestres de raspall (30-15)
Vicent, Tonet IV i Néstor s'han proclamat campions del Trofeu Mestres de raspall (30-15) / Funpival.

La catedral de la pilota ha acollit la celebració de les dos finals del Trofeu Mestres en les modalitats de raspall i escala i corda. El públic, encara que reduït a causa de les restriccions obligades per la pandèmia, ha participat i ha pogut disfrutar d'un gran espectacle. El torneig, que reuneix els pilotaris més destacats de la temporada de cada disciplina, sol ser un premi per als qui afronten aquest tram final de l’any en un millor estat de forma. I així ha sigut. El trio format pel recent campió de l'individual, Tonet IV, que ha fet equip amb Vicent i Néstor, ha demostrat un gran nivell de joc i ha guanyat merescudament el trofeu. En la final d'escala i corda, la partida ha estat molt més disputada. El trio de Puchol II, Javi i Santi s'ha imposat en una partida de les que fan afició.

Tonet IV segueix imparable

La primera final ha enfrontat Vicent, Tonet IV, i Néstor contra Marrahí, Brisca i Ricardet, dos trios molt compensats que venien de demostrar un alt nivell competitiu en les semifinals, tot i que la càtedra ja apostava clarament pels rojos des de l'inici. Pelai és un trinquet al qual no estan habituats els jugadors de raspall, amb unes dimensions més grans de les normals per a la modalitat, i que no el fa gens còmode per als jugadors. L'equip que millor s'ha adaptat a la pista és el que ha marcat el ritme de la partida. El primer joc ha sigut llarg i molt igualat, però al remat ha sigut per als rojos. Vicent, que ha demostrat un gran nivell en la partida, ha tingut clar des de l'inici que calia anul·lar el joc de Brisca, que és un gran passador. A partir d'aquest moment, els quinzes han començat a ser molt ràpids, amb Tonet, molt animat, i Néstor, molt atent.

El duel ha començat a fer-se costera amunt per al trio dels blaus. A Marrahí li ha costat entrar en la partida i això ho han acusat els seus companys. A més, Tonet continua en forma, en estat de gràcia després de la victòria en l'individual, i ha marcat el ritme per al seu equip. En el quart joc han començat a reaccionar els blaus, han agafat ritme de partida i han competit més. Però els rojos no han donat cap quinze per perdut i això ha fet desesperar Marrahí i companyia, als qui tampoc els ha acompanyat la sort en moments puntuals. Només al final del duel, quan ja estaven contra les cordes al marcador, han demostrat la qualitat que atresoren, no han donat la partida per perduda i han oferit un gran espectacle. Però l'avantatge ja era massa gran. Vicent, Tonet IV i Néstor s'han proclamat campions del Mestres de raspall per un contundent 30 a 15.

L'escaleter de Vinalesa ha liderat la victòria del seu equip en una gran partida

A continuació, s'ha jugat la final d’escala i corda. Puchol II, que buscava revalidar el títol de l'any passat, ha jugat de roig ben acompanyat per Javi i Santi. S'han enfrontat a Marc, Félix i Nacho, jugadors que també han fet una gran temporada. Però quan has d'enfrontar-te a un jugador amb la forma en què està actualment el rest de Vinalesa, ho has de fer molt bé per a poder guanyar. Els rojos han fet un gran començament de partida, amb un Puchol II molt inspirat i amb el suport dels seus companys. Tres jugadors molt compenetrats als quals els blaus no han sabut jugar d'inici. Només un gran Félix ha aguantat el trio dels blaus al començament de la partida, quan més malament ho ha passat el seu equip i ha agafat la iniciativa per a intentar la remuntada. Marc, el rest de Montserrat, no era fins aquest moment el jugador de la Copa, i això es notava.

A poc a poc, els blaus han agafat el fil, han jugat més i millor, i la partida s'ha posat molt interessant. Marc, Félix i Nacho han fet quatre jocs seguits i han remuntat el resultat fins a posar-se 30 per 35. A partir d'ací, màxima igualtat. El públic ha disfrutat de valent. S'ha disputat cada pilota i els dos equips han fet mèrits per a guanyar. S'ha jugat amb molta intensitat i hi ha hagut una emoció màxima fins al final. Al remat, la partida s'ha decidit per detalls i el trio format per Puchol II, Javi i Santi ha guanyat i ha aconseguit el preat trofeu.

L’aforament del trinquet de Pelai ha estat limitat a un màxim de 150 persones a causa de les mesures sanitàries, però les partides s’han pogut seguir en directe pel web d’À Punt Mèdia.

També et pot interessar

stats