Torna la festa de la dona en la pilota

El Trinquet Pelai es quedarà menut per a acollir una vesprada intensa d´emocions.

Cartell anunciador

Va de dona, un espectacle únic on es troben la dona i la pilota valenciana. El divendres 9 de març torna al trinquet de Pelai, de València, amb la segona edició. Aquest esdeveniment té l´objectiu de visualitzar l´esport femení valencià per antonomàsia, el qual els últims anys no ha parat de créixer a tots els nivells: tant en jugadores, com en espectadores, entrenadores, etc.

 

La presència femenina en la pilota valenciana ve de lluny i les nostres jugadores són referents en els campionats europeus i internacionals de pilota a mà. La dona en el món dels trinquets crida cada volta més l´atenció als aficionats de tota la vida, els quals, fent gala de la cavallerositat i els valors propis de la pilota, senten una admiració creixent per les jugadores.

La vesprada començarà a les 17.00 hores, amb la inauguració de la Fira d´Entitats de la Pilota, una mostra de projectes, publicacions, artesans i tasts gastronòmics, on es podrà veure tot el moviment cultural i esportiu que nodreix l´esport valencià. A les 19.00 hores donarà inici l´acte al trinquet, un acte amb llums, regals tematitzats, sortejos, música i molta pilota, que conduirà la còmica Patricia Espejo.

 

L´acte servirà també per a presentar els 6 equips que jugaran el Circuit Femení d´Elit, el campionat que reunirà les millors jugadores del panorama de la pilota. També hi haurà un merescut homenatge per reconéixer la tasca d´anys de dos dones que han treballat tota la vida pel nostre esport.

 

La vetlada continuarà amb un concurs de treta, on les del rest de cada equip del circuit tindran tres rondes per a fer el millor servei de la jornada i endur-se un premi especial. L´encarregada de fer la treta d´honor serà l´atleta Concha Montaner.

El plat fort de la vesprada serà la partida mixta de raspall, una partida que només es dóna una volta a l´any, on dos jugadors professionals, Armando i Moro, jugaran amb les esportistes en una partida d´exhibició única. Jugadores del Llevant Femení de futbol faran la típica reballada.

Per a acabar se sortejaran regals especials (sopars, viatges, entrades...) entre els assistents, donats per les empreses col·laboradores delVa de dona. Com a fi de festa al carrer de Pelai, el mític grup de rock rural Bajoqueta Rock farà una actuació per a tots els assistents.

També et pot interessar

stats