Tancat el programa Pilota a l'Escola de Secundària

Aquesta és la primera edició que Pilota a l'Escola se celebra en Secundària. Divendres, Massalfassar acollirà la final de centres de Primària.

Per primera vegada han participat alumnes de l'ESO en el programa Pilota a l'Escola
Per primera vegada han participat alumnes de l'ESO en el programa Pilota a l'Escola / Federació Valenciana de Pilota

Més de deu centres provinents de pobles com Borriana o Pedreguer s'han reunit al trinquet i carrer de pilota de Massalfassar per a celebrar una trobada que, per primera vegada, s'ha estés als alumnes de l'Educació Secundària Obligatòria.

El Col·legi Hernández de Vilanova de Castelló ha sigut el campió d'aquesta primera edició del projecte que organitza la Generalitat i la Federació de Pilota Valenciana i que tindrà la seua continuïtat el divendres 18 de maig amb la disputa de la fase final d'alumnes de Primària.

Al llarg de tot l'any, quasi un miler de joves s'han familiaritzat amb la singularitat i les característiques de l'esport autòcton en algunes de les 14 modalitats que té la pilota. En la part final, disputada a Massalfassar, han participat l'IES Llombai, de Borriana; el Col·legi Hernández, de Vilanova de Castelló; l'IES Càrcer; l'IES Consuelo Aranda, d'Alberic; l'IES Pedreguer; el Col·legi Esclaves de Maria, de València; l'IES Escultor en Francesc Badia, de Foios; el Col·legi Parroquial Don José Lluch, d'Alboraia; l'IES Pare Arqués, de Benilloba; i el Col·legi La Concepció, d'Ontinyent.

Des de primera hora del matí els equips s'han distribuït en les dues canxes de joc abans d'arribar a les semifinals d'una activitat que ha comptat amb la presència, entre d'altres, del director general d'Esports de la Generalitat, Josep Miquel Moya.

Els joves han gaudit, a més, d'un esmorzar amb fruita de proximitat i temporada i els han conscienciat sobre la importància del consum responsable d'aliments. Divendres, els participants més joves en el programa Pilota a l'Escola ompliran de nou els carrers i el poliesportiu de Massalfassar en la final d'aquesta edició entre els alumnes dels centres de Primària.

Més de deu centres i 450 escolars provinents de pobles com Borriana o Pedreguer s'han reunit al trinquet i carrer de pilota de Massalfassar / Federació Valenciana de Pilota

També et pot interessar

stats