Soro III i Raül, campions del Trofeu 600 Anys de la Generalitat d'escala i corda

El gran protagonista ha sigut Paco Cabanes, ‘el Genovés’, que ha rebut la Medalla d'Or del trinquet de Pelai.

Els jugadors de la final en l'homenatge al Genovés

Al temple de la pilota, Soro III i Raül s'han enfrontat al trio de Genovés II, Pere i Monrabal II, en la final del Trofeu 600 Anys de la Generalitat. La partida, retransmesa en directe per la televisió d'À Punt, ha tancat la celebració este cap de setmana del 150 aniversari del trinquet de Pelai, el recinte esportiu en actiu més vell d'Europa. 

Per a celebrar aquesta efemèride, alguns espectadors han arribat al trinquet vestits d’època, i acompanyats pels pilotaris, que han jugat una partida amb un recinte ple de gom a gom. 'No hi ha res més bonic per a un pilotari que vore un trinquet ple, i això és una motivació extra', ha comentat Soro III, en acabar la jornada. I bé que ho pot dir, vist el resultat del duel. El plat fort de la festa ha sigut l'enfrontament de la parella formada pel de Massamagrell i Raül de Godelleta contra el trio de Genovés II, Pere i Monrabal II, en la final del Trofeu del sisé centenari del naixement de la Generalitat.

Dos equips que han arribat en molt bona forma a un duel emocionant en què tant la parella dels rojos com el trio dels blaus han donat la cara i han fet grans quinzes, tot i que el duet ha estat molt més sòlid des del començament de la partida. Al remat, partida perfecta per a Soro III, que està en un moment de forma excepcional, i Raül, que han guanyat el Trofeu per 60 a 35. Fins al 25 per 25, la igualtat ha marcat la partida, però a partir d'aquest moment, els rojos han desplegat el seu millor joc, i s'han escapat en el marcador. A les acaballes de l'enfrontament, els blaus han tornat a millorar un poc el nivell i han allargat  una partida que ha acabat finalment amb la victòria dels rojos.  

En acabar, el campió de l'individual ha declarat que s'ha trobat a gust, que ha jugat amb il·lusió i ganes, i que estava molt content del nivell que s’hi ha vist.

A l’acte han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de les Corts, Enric Morera, Isabel Garcia, diputada delegada de Joventut, Esports i Igualtat, i José Daniel Sanjuán, president de la Federació de Pilota Valenciana.

La festa va començar dissabte amb tres partides, una de categoria femenina, una altra en la qual van jugar esportistes adaptats, i la final de consolació del Trofeu, en què Puchol II i Tomàs II van guanyar l'equip de Pere Roc II i Fèlix per 60 a 50. Els equips eliminats en semifinals també van oferir un gran espectacle. 

Però, abans de la gran final, Paco Cabanes "el Genovés" ha rebut un homenatge amb l'entrega de la Medalla d'Or del 150 aniversari del trinquet, com a reconeixement a toda una vida dedicada a la pilota. Els aficionats, els pilotaris i les autoritats presents han fet un passadís i han ovacionat el mite de la pilota. El Genovés, emocionat, ha declarat que només es pot sentir agraït pel respecte i el gran voler que li demostra i li ha demostrat sempre l'afició.

També et pot interessar

stats