Setmana gran per a la pilota

Final de la Lliga d´Escala i Corda, diumenge a Pelai; i segona semifinal de la de Raspall, dissabte a la Llosa.

Poques setmanes de l´any es presenten tan plenes d´emocions en el món de la pilota com esta setmana fallera. Com és costum, la final de la Lliga Bankia d´Escala i Corda es juga al trinquet de Pelai. La catedral de l´escala i corda es tornarà a quedar menuda per a vore una partida molt atractiva sobre el cartell. En l´equip de l´Ajuntament de Benidorm, Pere Roc porta els galons de capità i defensa el títol de l´any passat. En el bàndol contrari, l´Ajuntament de Vila-real, Javi Sansó és el veterà de l´equip i afronta la seua quinta final del torneig de la regularitat.

Mans per mans, Pere Roc, Jesús i Carlos son, a priori, els favorits, segons Francés. 'Pere Roc és el campió de l´any passat. Enguany ens van derrotar 60-45 a Petrer. Nosaltres ja hem sorprés en passar a les semifinals i ara en arribar a la final. També és cert que, a una única partida, pot passar qualsevol cosa'. Francés, nascut fa 21 anys, té plena confiança en els seus companys Javi de Massalfassar i Bueno de Meliana. 'El nostre equip ha anat creixent a poc a poc. Javi és el veterà, qui porta el pes de la partida i agafa més joc. Bueno i jo juguem per a ell i això ens permet ser consistents i jugar més segurs'.

En l´equip de Francés, enguany s´ha estrenat en la lliga Víctor Bueno de Meliana, que està fent una gran paper. Francés considera que ell i Bueno s´han llevat prompte la pressió de jugar aquestes partides de nivell. 'Quan passa el primer o segon quinze ja t´oblides dels nervis i et dediques a jugar'.

 

Canviant de modalitat, dissabte al trinquet de la Llosa conéixerem el segon equip finalista de la Lliga Diputació de Raspall. Mesuraran les forces l´equip de l´Ajuntament de Senyera, que integren Ian, Canari i Ricardet, contra el trio que representa al de la Llosa i que està format per Guadi, Brisca i Miravalles. De ben segur que les travesses es decantaran cap a Ian, vigent campió individual. De tota manera, Ian sap que davant tenen bona contra: Guadi juga a casa, Brisca és vigent campió de lliga (va guanyar al costat de Moltó) i Miravalles té molt tocat el trinquet que regenta Balduino de Simat.

La final de raspall es jugarà a Bellreguard quan passen les Falles. L´equip de Barxeta, amb Moltó, Tonet i Lorja espera rival. Aquest equip va aconseguir la classificació a Xeraco deprés de capgirar un advers 10-0 contra Sergio, Coeter i Nèstor i acabar la partida amb un 25-15 al seu favor. A l´escala del trinquet, molta gent està fregant-se les mans per a vore si es dóna una partida que enfronte Ian contra Moltó.

També et pot interessar

stats