Per segon any, la pilota valenciana a Barcelona

L'Associació Espai País Valencià ha organitzat el II Trofeu de Galotxa a Barcelona.

Campanero del Meliana es diposa a traure
Campanero del Meliana es diposa a traure

L'últim dissabte de maig els carrers de la Vila de Gràcia, a Barcelona, van ser una festa  per als valencians residents a la ciutat i per als veïns. Des de l'11 del matí, amb el toc del tabalet i la dolçaina, el carrer de la Llibertat va ser l'escenari per a acostar la pilota a tots els curiosos. Paula i Lluïsa, jugadores de Tavernes Blanques, van fer un taller per a aprendre a confeccionar un guant i poder començar a jugar a raspall.

Preparació d'un guant per al raspall

Al migdia es va jugar la II Edició del Trofeu de Galotxa, en què van participar l'equip de Meliana, format per Campanero, Canelles, Pla i Marí, contra el d'Agost, més acostumat a jugar a llargues, integrat per Belda, Castillo i Rafa. La intenció era contrastar l'estil de joc de dos comarques diferents, del nord i del sud del Xúquer. La victòria va somriure l'equip d'Agost (l'Alacantí).

Pilota encalada

Després de la partida es va servir un paella per a 200 comensals a la Casa València a Barcelona. De vesprada hi va haver un concert de musica de banda a l'Ateneu del districte de Sants, intrepretat per la societat musical La Valenciana. El 2 de juny serà el dia de les dansades als mateixos carrers de la Vila de Gràcia, on es ballarà el famós fandanguet.

També et pot interessar

stats