Raspall, dos rivals en la final s'entrenen junts

Podem considerar la pilota com l'esport més noble del món. Moltó i Canari han preparat la final de Lliga colze a colze.

Canari, a l'esquerra, i Moltó, a la dreta
Canari, a l'esquerra, i Moltó, a la dreta / Museu de la Pilota el Genovés

S'imaginen que Cristiano Ronaldo fóra el preparador físic de Messi davant d'una final europea. Segurament la seua resposta és "no", però en la pilota la contestació és tot el contrari.

Diumenge es disputa a Bellreguard la final de la Lliga de Raspall. En l'equip de Barxeta juga Moltó mentre que en l'equip de Senyera ho fa Canari. Els dos són amics però alhora Canari és l'actual preparador físic d'Alfonso Moltó des de fa dos mesos. Josep Lluís Planes, "Canari de Xeraco" reconeix que "des que em vaig fer càrrec de la preparació de Moltó, més prompte o més tard hauríem de jugar en contra en el dia a dia o bé en les partides de la lliga professional."

Ara els ha tocat enfrontar-se en la gran final amb l'afegit que Moltó ha estat patint una lesió a l'abductor i fins dijous no es podia assegurar la seua presència en la cita de Bellreguard. Canari no pot ocultar la seua satisfacció per jugar la final." Els dos hem arribat a la final. Jo vull guanyar-la com a jugador i vull que Alfonso estiga al 100% i faça una bona partida. Però també vull guanyar-la com a preparador físic perquè vull dedicar-me el dia de demà en exclusiva a aquesta parcel·la".

Canari i Moltó, divendres a Xeraco

Quan es va fer l'entrevista, per telèfon, vam sorprendre Moltó i Canari fent crioteràpia (aplicar aigua gelada a la part afectada) a la platja de Xeraco. Moltó va mostrar la seua alegria pel bon resultat del treball a la piscina. "La crioteràpia ens ha anat molt bé. Hem solucionat el problema de l'abductor i han desaparegut la inflamació i el dolor. Em trobe molt bé per a diumenge." Els dos jugadors van mostrar complicitat i són de la mateixa opinió: "La pilota és diferent de la resta d'esports. En menys de 36 hores jugarem en contra, però ara estem ací preparant-nos junts i disfrutant. Diumenge, que guanye el millor".

També et pot interessar

stats