La pilota valenciana ja és un esport a tot l'estat

L'aprovació de la nova llei de l'esport al Congrés permet aquest reconeixement a tot Espanya, ja que fins ara només es considerava un joc

Jesús i Giner, durant una partida
Jesús i Giner, durant una partida / Funpival

La pilota valenciana ja té, per fi, el reconeixement com a esport a tot l'estat espanyol. L'aprovació de la nova Llei de l'esport al Congrés dels Diputats permet aquest reconeixement a tot Espanya, ja que fins ara només tenia aquesta categoria a la Comunitat Valenciana i es considerava un joc a la resta del país.

L'esmena al projecte de llei de l'esport, presentada pel diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha tirat avant amb el suport de tots els grups parlamentaris a excepció del PSOE. Amb aquest reconeixement, la pilota valenciana tindrà els mateixos beneficis que altres modalitats esportives i federacions reconegudes oficialment.

Què suposa el reconeixement?

La catalogació de la pilota valenciana com a esport a tot l'estat suposa el reconeixement dels i les pilotaris com a esportistes d'elit. Això els permetrà beneficiar-se de subvencions per a competir a l'estranger i poder optar a beques per a estudiar en universitats i centres educatius.

Actualment, la pilota valenciana compta amb més de 3.700 esportistes federats, 108 clubs actius i centenars d'instal·lacions on es practiquen les diferents modalitats. A més, cada temporada se celebren 9 campionats oficials professionals, més de 30 competicions no oficials i més de 2.200 partits en les diferents modalitats que engloba.

També et pot interessar

stats