Pilota a l'escola a Massalfassar

Vora 700 alumnes de Primària, provinents de 20 col·legis de les comarques de València, han participat en aquesta jornada de Pilota a l'Escola.

Alumnes participants en el programa Pilota a l'Escola
Alumnes participants en el programa Pilota a l'Escola / Fedpival

La modalitat de raspall ha sigut la protagonista, i el pilotari Puchol II, el que ha estat amb els xiquets i les xiquetes parlant-los de la màgia del món dels trinquets. Massalfassar, i el seu poliesportiu, fa 9 anys que acull este esdeveniment.

A més de la programació de partides, l'alumnat ha tingut tallers, unflables i altres activitats relacionades amb el joc de la pilota. El col·legi de Sagrada Família de Massamagrell i el CEIP Trullàs de Benifaió han sigut guardonats pels treballs que han realitzat sobre la pilota valenciana.

La de Massalfassar ha sigut la sexta de les set jornades de clausura del programa innovació educativa Pilota a l'Escola. L´última tindrà lloc el dia 6 de juny i hi participaran els col·legis de les comarques castellonenques. Al poliesportiu de Benicarló es reuniran els centres de Primaria que han mostrat interés a conéixer el nostre esport autòcton.

Aquest programa va nàixer l'any 2005, i és un projecte de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, que organitza i coordina la Federació de Pilota Valenciana. Des d'enguany també hi participa la Fundació Trinidad Alonso.

A Massalfassar han assistit 20 col·legis de les comarques de València, amb vora 700 alumnes. Els centres han sigut: Col·legi Europa (València), Col·legi Argos (València), CEIP la Muralla (Canet d'en Berenguer), Col·legi Hernández (Vilanova de Castelló), CEIP Mediterrani (Meliana), Col·legi Sagrada Família (Massamagrell), CEIP Ausiàs March (Sagunt), CC Luz Casanova (València), CEE Squema (Torrent), Col·legi Sagrado Corazón (Meliana), CEIP Sant Vicent (Faura), CEIP Llorens i Rollo (Catarroja), CEIP Fernando de los Ríos (Burjasot), CEIP Mare Nostrum (València), CEIP Paluzié (Catarroja), Col·legi Francisco Llopis (Llíria), CEIP Sant Bertomeu (Godella), Escola La Masia (Museros), CEIP Antonio Ferrandis (Paterna) i CEIP Sant Llorenç Màrtir (Massalfassar).

També et pot interessar

stats