Pilota for Freedom: jornada solidària amb la pilota com a instrument d'inclusió

Serà el dissabte 19 al trinquet de Borbotó, gràcies a la col·laboració de la Federació i Goals for Freedom

Responsables de la Federació de Pilota Valenciana, de la Diputació i de Goals for Freedom
Responsables de la Federació de Pilota Valenciana, de la Diputació i de Goals for Freedom / PdlF

La Federació de Pilota Valenciana i l'ONG Goals for Freedom s'han unit en un projecte per tal d'aconseguir la igualtat social a través de la pilota, que es coneix com a Pilota for Freedom.

De moment, el projecte se centra en una jornada solidària, que serà el pròxim dissabte, dia 19, al trinquet de Borbotó (València), i que començarà a les 10:00 hores "amb diversos tallers: el primer, de com posar-se els guants i preparar-se les mans per a després fer calfament i jugar unes partides de raspall, de one wall i de frontó", ha dit Ana Belén Giner, vicepresidenta de la Federació i actual millor jugadora europea de pilota.

Però, en la presentació al trinquet de Borbotó, la diputada d'Esports, Isabel García, no descarta ampliar "aquest assaig a una col·laboració major, qui sap si en terres d'Uganda, i dur la pilota valenciana a Àfrica".

A la jornada s'espera que assistisquen unes 60 dones de la Creu Roja Internacional i de l'ONG Goals for Freedom, cofundada per Patrícia Campos, que ha destacat que ella no va jugar mai a aquest esport tradicional però que ara "és el moment d'ensenyar a tots els components de Goals for Freedom (dones víctimes de violència de gènere, migrants, malalts mentals...) perquè no els passe com a mi, que no he pogut gaudir de la pilota durant molts anys".

Patrícia Campos, cofundadora i cap visible de Goals for Freedom, a més de comentarista d'À Punt, treballa a Uganda des del 2015, per tal d'apoderar les dones a través del futbol. Una iniciativa que enguany s'ha expandit a València, on tres dies a la setmana es reuneixen dones amb risc d'exclusió social, per tal d'aconseguir la integració a través del futbol i que ara vol ampliar al món de la pilota, "i aconseguir el mateix: donar aquesta força a les dones amb qui tenim contacte cada dia... i qui sap si alguna jugadora passarà del futbol a la pilota i tenim en mans una futura campiona", afegeix la jove d'Onda. Tampoc descarta ampliar la iniciativa i dur a Àfrica la pràctica d'aquest esport tradicional valencià.

De moment, la Federació de Pilota Valenciana ha anunciat que patrocinarà l'ONG i ha posat a la venda unes polseres a fi que els beneficis els reben també en Goals for Freedom.

També et pot interessar