La pàndemia obliga a reprogramar les competicions professionals

La Federació de Pilota ha ajornat totes les competicions del cap de setmana per raons meteorològiques.

Tonet, campió individual, canviarà el blau pel roig.
Tonet, campió individual, canviarà el blau pel roig.

Els efectes de la pandèmia continuen notant-se en el món de la pilota. Dues poblacions amb tradició de pilota com Oliva i Guadassuar estan confinades perimetralment i això ha obligat a reprogramar el començament de la Lliga de Raspall, que estava previst per a aquest divendres, dia 8, a Piles. La Fundació de Pilota ha decidit que les tres primeres partides de la Lliga es juguen al trinquet de Bellreguard entre dissabte i diumenge.

Dissabte, 9 de gener, a les 18:00 hores la televisió d'À Punt els donarà en directe la partida que jugaran Vicent, Tonet IV i José contra Marrahí, Lorja i Murcianet. A l'endemà es jugaran seguides les partides que enfrontaran els equips de Ian contra Moltó i Vercher contra Salelles II.

Pel que fa a la Lliga d'escala i corda, el dimecres 13 havia de començar a Guadassuar però, com que el poble de la Ribera està confinat, l'estrena es trasllada al dissabte 16 al trinquet de Pelai. El cartell no està confirmat, però sí que se sap que es televisarà en directe.

Mesures de la Federació de Pilota

En una reunió telemàtica que ha tingut lloc el dijous dia 7, la Federació ha aprovat per unanimitat ajornar totes les competicions previstes per al cap de setmana per causes meteorològiques. A partir de la següent, per motius sanitaris, les competicions i entrenaments de tecnificació es faran a porta tancada, sense presència de públic. Finalment, la intenció de la Federació és mantindre el programa Pilota a l'Escola en tots els col·legis que ho han sol·licitat.

Tant la Fundació com la Federació actuaran en consonància amb el desenvolupament de la pandèmia de Covid-19 i s'ajustaran a les recomanacions de la Conselleria de Sanitat. Quant al món professional, hi ha voluntat de poder crear una segona lliga perquè tots els jugadors puguen tindre assegurats uns ingressos mínims. Els patrocinadors de moment estan donant suport a la competició professional, segons ens ha declarat Josep Maria Cataluña, president de la Fundació.

També et pot interessar