El millor regal de boda per a un pilotari aficionat

Els amics de Xauxi d'Oliva han decidit regalar-li una partida on podrà jugar al costat dels seus ídols Waldo i Gorxa.

Xauxi es disposa a jugar de volea
Xauxi es disposa a jugar de volea / José Tomé

Xauxi Gregori és d'Oliva i es casarà el pròxim 19 de maig. Com a pilotari aficionat ha jugat dues vegades les finals autonòmiques de quarta categoria i ha sigut un habitual del campionat faller d'Oliva. Aquesta setmana va rebre la telefonada del seu germà perquè anarà a casa, que el nebodet de 4 anys volia donar-li un regal. La sorpresa va ser monumental. El xiquet li va fer entrega d'un cartell on s'anuncia per al diumenge 22 d'abril la partida que enfrontarà Waldo i Xauxi contra Salelles i Gorxa amb 150 euros de premi.

La primera reacció de Xauxi va ser posar-se a tremolar. No eixia de la seua incredulitat. "Jugar al costat dels meus ídols Waldo i Gorxa era un somni inimaginable. Ells em van enganxar al raspall", relata el protagonista. La iniciativa va sorgir dels amics més arrimats que un dia -parlant de pilota- li van traure a Xauxi que la partida que li haguera agradat jugar un dia haguera sigut amb dos jugadors que han marcat una època com ara Waldo d'Oliva i Gorxa de Daimús. Aquests dos jugadors van donar l'aprovació de la partida amb un expressiu "Clar que sí home, avant". Xauxi remarca que amb aquest gest demostren la seua grandesa, tant dins del trinquet com fora d'ell.

Xauxi té la il·lusió d'un xiquet. "Aquest cartell l'emmarcaré i li buscaré un lloc destacat a casa al costat dels trofeus que he guanyat", se sincera. Els amics també participen de la satisfacció i estan fent comboi per a un dinar després de la partida i, així, poder dir "Mira, si l'hem feta bona". La matinal de pilota de diumenge promet espectacle amb l'enfrontament de Salelles II (la gran promesa d'Oliva) i Joanjo contra els veterans Sergio i Josele, amb 60 euros de premi. Tot seguit jugaran la llegenda Waldo (10 campionats individuals) i Xauxi contra el juvenil Salelles i el mític Gorxa (3 individuals), amb un premi de 150 euros.

En el món de la pilota no es recorda un precedent com aquest regal. Oliva és el bressol del raspall i la pilota no falta mai quan es tracta de les festes de Moros i Cristians, les Falles o el prestigiós Trofeu d'Estiu Gregori Maians. La notícia està escampant-se per tot el poble i de ben segur que les dues partides seran un èxit. La pilota ha demostrat una vegada més per què es tan peculiar i tan agraïda.

Cartell anunciador

També et pot interessar

stats