Marc i Tomàs II guanyen la Copa Diputació de València d’escala i corda, i Brisca i Ian, la de raspall

La partida d’escala i corda s’ha resolt per 60 per 35, i la de raspall s’ha decidit per un contundent 25-0.

Marc i Tomàs II i Brisca i Ian, amb els trofeus de campions
Marc i Tomàs II i Brisca i Ian, amb els trofeus de campions / @funpival

La partida d'escala i corda es presentava molt igualada, en vista de com arribaven els pilotaris i la trajectòria dels dos conjunts en la competició. Jugaven a més en un trinquet, el d’Oliva, pràcticament desconegut per als quatre, ja que sol ser un escenari habitual del raspall.

Ha triat Marc començar al dau, però no li ha eixit bé l'aposta i els blaus han començat perdent el joc. Ha sigut un miratge. A partir d'eixe moment, l'equip de Montserrat ha començat a calfar i han sigut dominadors totals de la partida. No han donat cap opció als rojos. Puchol no ha estat al nivell que acostuma i Marc i Tomàs han estat senzillament espectaculars. S'han repartit més el joc i han sigut molt més efectius que els representants de la Pobla. En tota la trajectòria de la competició, els campions han demostrat el seu bon estat de forma. Només havien perdut una partida i va ser precisament contra els rivals de hui.

Tomàs II ha liderat el duet campió a l'inici de la partida, jugant-la molt bé de paret i posant en dificultats constantment tant el rest de Vinalesa com Guillermo. Els blaus han jugat amb molta confiança i els rojos han fet moltes més errades del que és habitual en ells. Això ha fet que el marcador pujara fins a 20 per 35. Amb la partida encarrilada per a Marc i Tomàs, els rojos han buscat un canvi de pilota, per a intentar modificar el signe de la partida. Només els ha funcionat momentàniament. A més, en eixos moments, ha aparegut el millor Marc, jugant amb una molta bona col·locació i anticipació al trinquet. Al remat, 60 per 35 i amb un joc quasi perfecte per als campions.

Brisca i Ian, intractables en raspall

Pel que fa a la modalitat de raspall, s’ha viscut una partida molt emotiva per la presència de Brisca en l’equip roig. El d’Oliva tornava a jugar després de huit mesos de lesió i ho feia a sa casa. Amb Ian, de Senyera, de parella, ha passat per damunt de Marrahí, de Castelló, i Paco Lorja, d’Alzira. El resultat ho diu tot: 25 per 0 favorable als rojos amb un Sergi García (Brisca) demolidor amb 21 dels 29 colps guanyadors del seu equip. El tercer joc ha sigut el més disputat i s’ha allargat vora 34 minuts. En aquest període, Ian ha sentit molèsties a l’abductor de la cama dreta i s’ha retirat als vestidors uns minuts. En tornar, s’ha recuperat i ha contribuït al triomf final.

També et pot interessar

stats