La llei que impedia jugar a pilota valenciana

El Dia de la Pilota commemora la derogació d'aquesta prohibició que va estar vigent des del segle XIV fins a 1991.

La llei que impedia jugar a pilota valenciana
La llei que impedia jugar a pilota valenciana

La tercera setmana de setembre celebrem el Dia de la Pilota Valenciana, que commemora la derogació d'una llei que des del segle XIV impedia jugar a pilota als trinquets i els carrers valencians. Encara que aquesta llei mai es va aplicar, la norma va existir fins al 1991, quan l'alcaldessa de València, Clementina Ródenas, en va alçar la prohibició.

Bando del 14 de juny de 1991 que alçava la prohibició de jugar a pilota valenciana

El Dia de la Pilota se celebra amb una setmana carregada d'actes, tallers, activitats i partides, entre les quals, destaquem el lliurament del Premi Tarancón a Pasqual Sanchis, Pigat II, seleccionador de la selecció valenciana durant 17 anys. Enguany, la XXIX edició del Dia de la Pilota s'ha celebrat entre el 16 i el 23 de setembre.

À Punt ha aprofitat l'ocasió per a estrenar continguts nous sobre pilota valenciana. A banda del ja mític Va de bó, on cada cap de setmana es retransmeten les partides més destacades, cada dijous i divendres parlem de pilota en Línia de fons amb Juan Carlos Rodríguez i cada cap de setmana amb Pedro Valero en Des de la banda.

També et pot interessar