Lidia Simón, fora del Mundial de paleta de goma per sobrepés

Ha sigut campiona del món, d'Europa i d'Espanya

Lidia Simón, no convocada per sobrepés

En el món de l'esport, de vegades passen històries surrealistes. Una d'aquestes ha succeït amb la jugadora de paleta de goma, una modalitat de frontó, Lidia Simón.

La de Villena (Alt Vinalopó), que ha sigut campiona del món, d'Europa i d'Espanya en la seua modalitat, ha sigut apartada de la selecció i de poder anar al Mundial de França, perquè la Federació Espanyola de Pilota al·lega que està fora dels cànons de pes i d'índex de greix corporal desitjables per a una competidora.

En les bases s'exigia que Lidia Simón pesara 66 quilos o menys i tinguera menys d'un 22% de greix corporal. No obstant això, la jugadora, a pesar dels seus esforços -ha perdut cinc quilos des del mes de juny- està per damunt i, la Federació, tot i les victòries de la de Villena i ser la principal favorita, l'ha deixada fora.

Tota aquesta situació, segons explica ella al comunicat que ha publicat a través de les xarxes socials, ha suposat una pressió addicional que ha afectat especialment el seu estat anímic i mental. Però ella, lluny d'amargar-se, apunta cap a un màxim responsable d'aquesta decisió: el president de la Federació, Julián García Angulo.

Des de la Federació Espanyola de Pilota, en preguntes d'À Punt Mèdia, no s'han volgut pronunciar al respecte i únicament ens han remés a la pàgina web i a les bases per a les convocatòries de la selecció que hi estan publicades.

Els motius econòmics deixen fora Sacha Kruithof

Un altre jugador que també s'ha sentit discriminat en aquesta convocatòria és Sacha Kruithof, subcampió d'Espanya de frontball. El pilotari d'Orba (Marina Alta) apunta a motius econòmics per a quedar-se fora del Mundial de Biarritz.

Segons ell, el fet de convocar-lo suposaria pagar-li l'estada a la concentració de Navarra durant un mes, mentre la resta de jugadors que hi participen són precisament residents de llocs pròxims a on es realitza el campionat.

També et pot interessar

stats