Genovés II: "Hi ha esports com el pàdel que ens han passat davant"

El pilotari ha passat pels micròfons de 'Les Notícies del Matí' d'À Punt Mèdia

22.09.2022 | Entrevista LNM José Cabanes, Genovés II

Genovés II, el pilotari, ha passat pels micròfons d'À Punt Mèdia aprofitant l'homenatge que se li va retre a son pare, Paco Cabanes, El Genovés aquest dimecres.

José Cabanes, el seu nom de veres, s'ha retirat aquesta temporada, un fet que, com ha dit, encara no assimila. "El canvi més gran és el fet de no alçar-me per a anar a entrenar", ha dit. No obstant això, assegura que mai deixarà el món de la pilota perquè "pilotari es naix i es mor, amb aquesta condició".

Un dels principals reptes de Genovés II una vegada retirat ha sigut presentar-se a les eleccions a la Federació de Pilota. De fet, considera que cal un canvi profund en el model, ja que "hi ha esports com el pàdel que ens han passat davant".

El pilotari considera que s'ha de canviar la inèrcia de la Federació, perquè, realment, no ha de ser la que mana, sinó que ha de fer una gestió per tal de crear uns clubs i una estructura forta. "Hem de buscar un model més professional", ha matisat.

Entre les principals mesures que ha dit que realitzaria en cas d'eixir elegit, Genovés II ha explicat que tractaria de recuperar els espais on es juga la pilota i fer-la més accessible al públic en general. A més, milloraria la comunicació través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació i es treballaria en un millor màrqueting i imatge.

Però a més, Genovés II també ha parlat de fer que les competicions femenines seguisquen els mateixos passos que les masculines, amb el mateix format i en els mateixos espais.

Un altre canvi que ha proposat té a veure amb la pilota a escola. José Cabanes assegura que no hi ha hagut una actualització des que es va instal·lar. Per això considera que fa falta treballar més en aquesta disciplina creant, per exemple, una bossa de monitors perquè els xiquets puguen conèixer el món de la pilota i jugar. "Si no és atractiva la pilota, s'ho deixaran", ha explicat.

També et pot interessar

stats