La Fundació del València uneix llegendes de la pilota i el futbol al Trinquet Pelai

En l'acte han participat llegendes dels dos esports com Rovellet, Fredi, Claramunt o Sol.

Els protagonistes del fòrum Va de bo! Gol! De Mestalla al trinquet
Els protagonistes del fòrum Va de bo! Gol! De Mestalla al trinquet

La pilota i el futbol són dos esports molt arrelats a la Comunitat Valenciana. Amb l'objectiu d'aprofundir en la seua vinculació i la dels seus respectius esportistes, la Fundació del València Club de Futbol ha organitzat el fòrum Va de bo! Gol! De Mestalla al trinquet, una trobada a l'emblemàtic trinquet de Pelai on es van reunir llegendes dels dos esports com els pilotaris Rovellet i Fredi o els exfutbolistes Pep Claramunt i Juan Cruz Sol.

En un col·loqui moderat pel cronista de pilota, Alberto Soldado, els assistents han pogut escoltar anècdotes i històries fins ara desconegudes per a gran part del públic en general com, per exemple, que l'exvalencianista Sol és fill d'un pilotari professional del País Basc i que als 14 anys va haver de decidir entre el futbol i la pilota. "A mi m'agradava el futbol, però en ma casa es vivia molt la pilota. Jo jugava als dos esports i tenia molt bones condicions i arribà un moment en què vaig haver de triar... Vaig escollir el futbol i sembla que no em va anar malament", comenta l'exfutbolista.

Un cas semblant al de l'exfutbolista internacional del València, Pep Claramunt, qui fins i tot quan era ja futbolista professional, jugava amb amics a pilota al seu Puçol natal. "Des que érem xiquets jugaven molt a pilota als carrers del poble amb pilotes fetes amb draps de roba. Per a mi sempre ha sigut una gran passió, per això estar en el trinquet de Pelai, la catedral de la pilota, sempre és especial", recorda el puçolenc.

També ha sigut molt especial per a Rovellet, tot un mite de la pilota que té un lloc d'honor en la catedral i qui ha recordat l'estreta relació que tenia amb les figures del València Club de Futbol. "En l'època de Mundo, Asensi, Amadeo... com tots ells eren valencians, venien ací a jugar a pilota. Jo era només un xiquet, però jugava amb ells i després me n'anava a Mestalla i entrava al vestuari com si fóra ma casa", rememora el mític pilotari.

També et pot interessar

stats