La Feninde de Puchol II

El pilotari de Vinalesa s'ha imposat 60-50 a Marc Gimeno, de Montserrat, que disputava la primera final del mà a mà

La Feninde de Puchol II

Francesc Xavier Puchol i Catalunya, conegut al món de la pilota com a Puchol II, ha aconseguit el cinqué títol de l'individual d'escala i corda, el tercer consecutiu, una fita que li permet alçar el reconeixement més prestigiós, la Feninde, que s'atorga als pilotaris que guanyen tres mà a mà de manera consecutiva o cinc de manera interrompuda.

Puchol II es converteix així en el seté jugador de la història que es quedarà amb el fris grec, després que l'hagen guanyat anteriorment Genovés, Sarasol, Álvaro i Soro III en escala i corda, i Pasqual II i Waldo en raspall.

Puchol II i Marc, abans de la final
Puchol II i Marc, abans de la final / Fundació de Pilota Valenciana (Funpival)

El de Vinalesa era el favorit per a tornar a coronar-se al trinquet de Pelai, en la sisena final que juga. La primera la va perdre el 2015 contra Soro III, però des d'aleshores, en els anys 2016, 2018, 2020 i 2022, va convertir-se en el rival a batre.

El rest també ha guanyat la Copa Diputació en cinc ocasions i la Lliga Professional d'escala i corda en tres, a més de molts altres trofeus en aquesta disciplina i en altres com el frontó valencià.

També et pot interessar

stats