Duel de colossos en la semifinal a Xeraco

Diumenge, 11 de març, al trinquet de Xeraco, primera semifinal de la Lliga de Raspall.

Coeter II (esquerra) i Moltó (dreta)

 La semifinal de Xeraco és per a molts aficionats tota una final avançada. Mesuraran les seues forces l´equip de Barxeta, que s´ha quedat el segon en la lliga regular, i el conjunt de Genovés, que ha obtingut la tercera plaça en l´última jornada disputada a Dénia. En l´acte de presentació a l´ajuntament xeraquer han coincidit els dos jugadors amb millor palmarés dels últims anys, Coeter II i Moltó.

El jugador de Simat, Coeter II, té l´honor de ser l´únic mitger que ha guanyat dues vegades el campionat individual, a més d´haver guanyat també en dues ocasions més la lliga (una amb Punxa, i l´altra al costat de David i Javi). Per la seua part, Moltó de Barxeta té en els seu currículum esportiu dos individuals i és el vigent campió de la lliga, juntament amb Brisca.

En l´actual lliga, els dos equips es van enfrontar en la jornada inaugural al trinquet d´Oliva. La victòria va somriure a l´equip de Moltó que es va imposar 25 - 10 al de Sergio, Coeter i Nèstor. Tant Coeter II com Moltó coincideixen a assenyalar que 'la semifinal de Xeraco no té rés a vore amb la primera. A Oliva no estàvem acoblats, ni teníem la millor forma. Ara és un trinquet diferent, un altre món'.

Amb 40 anys, Coeter és el jugador més veterà de la lliga i tot un referent en el raspall. Moltó no es fixa en el document d´identitat del simater. 'Coeter es manté en forma. Està molt bé. Té 40 anys, però també en porta 25 d´experiència, jugant a pilota. Possiblement no té la trompada d´abans, però la seua tècnica i les seues pilotades fan molt de mal'. Coeter també elogia el bon moment de joc del seu oponent. 'Moltó ha tornat a agafar el seu nivell. Al trinquet de Xeraco, la seua pilotada fa molt de mal'.

Pel que fa a l´estratègia de la partida, Coeter parla amb claredat. 'La nostra intenció és aguantar-los. Nosaltres depenem molt de les errades que puguen cometre ells. Si estan encertats ho tenim malament'.

Ramon Ramos, trinqueter de Xeoneixement de causa i dóna uns detalls a tindre en compte. 'De les dues semifinals, la de Xeraco és la més igualada, una final avançada. La de la Llosa que enfrontarà Ian contra Guadi la veig més decantada del costat d´Ian. Xeraco és un trinquet ràpid i dauer perquè de vegades la tires dalt de la galeria i cau fàcilment. Moltó té al seu favor que trau molt bé i això ajuda Tonet i Lorja a acabar el quinze. Pero he d´incidir que, a Xeraco, Sergio és el lloc on juga més. Tinc totes les estadístiques i la temporada passada va guanyar 14 de les 15 partides que va disputar. Només va perdre la primera'.

També et pot interessar

stats