El diumenge 23 de setembre, XXVII Dia de la Pilota

La plaça de l'Ajuntament de València acollirà partides de pilota, exhibicions, jocs per als xiquets i s'entregaran els premis de la Federació de Pilota.

Presentació del XXVII Dia de la Pilota a l'Ajuntament de València
Presentació del XXVII Dia de la Pilota a l'Ajuntament de València

La plaça de l'Ajuntament de València es converteix en l'escenari de celebració del XXVII Dia de la Pilota aquest diumenge 23 de setembre. D'una banda, diverses partides d'exhibició, castells unflables i activitats per als més menuts... i l'habitual entrega de premis de la Federació de Pilota Valenciana (FEDPIVAL).

Les activitats del diumenge començaran a les nou del matí, amb les partides dels fallers al carrer de l'Arquebisbe Mayoral (el carrer de darrere de la plaça de l'Ajuntament) que comptaran amb la presència de les falleres majors de la ciutat, en el que serà el seu últim acte oficial.

Segons vaja transcorrent el matí, serà el torn del raspall adaptat amb jugadors com Julio d'Oliva o Pasqual de Xirivella, enfront de l'Ajuntament (a les 10:00 hores) i després una exhibició de dalt corda amb jugadors de les seleccions de pilota (a les 10:45 h) i una altra amb jugadors professionals (a les 12:00 h).

Enmig de les activitats, es lliuraran els premis anuals de la Federació de Pilota Valenciana al Saló de Cristall de l'Ajuntament: als millors jugadors, als millors entrenadors i els dels Jocs Esportius.

Enguany destaca el premi extraordinari Manuel Tarancón a Emilio Peris, el Zurdo, a títol pòstum (ja que va faltar al novembre), que per primera volta fa tribut a un empresari que va estar al capdavant dels trinquets de Gandia i Bellreguard, pel seu treball i per la seua promoció de la pilota.

En la presentació, el president de FEDPIVAL, José Daniel Sanjuán, ha destacat el fet que diumenge serà un dia per a homenatjar tots els aficionats a un esport que cada dia té més presència. Per la seua banda, el secretari general d'Esports, Josep Miquel Moya, ha remarcat els recursos, en augment exponencial, que la Generalitat destina als JECV, amb més de 4.300 equips més que l’edició passada. Mentre la regidora d'Esports, Maite Girau, ha comentat que si bé cada dia hi ha més alumnes de pilota a les escoles municipals encara "s'ha de treballar més".

Llistat de premiats de la FEDPIVAL

Millors jugadors/es

Ian de Senyera, millor professional de raspall

Tonet IV del Genovés, millor jugador jove de raspall

Pere Roc II de Benidorm, millor professional d’escala i corda

Francés de Petrer, millor jugador jove d’escala i corda

Mar de Bicorb, millor jugadora

Waldo d’Oliva, reconeixement a la trajectòria esportiva

Ana Belén de Borbotó, reconeixement a la trajectòria esportiva

Premi Paco Cabanes, el Genovés, de Promocióel Genovés

Escola de Pilota de Xaló

Escola de Pilota de Quatretonda

CPV Algemesí

Premi Mitjans de Comunicació

Revista Ferida

Premi Suport a la Pilota

Ajuntament d’Onda

A la Memòria de

Miguel Royo

Premi Extraordinari Manuel Tarancón

Emilio Peris, el Zurdo

Millors Entrenadors/es

Vicent David Molines Vives

Salvador Bosch Gayán

Carlos Salmerón Alemany

Juanma Garrido Mimbrera

Adrián Celda García

Néstor Portes Morell

Daniel Vidal González

Mamen Santarrufina Martínez

També et pot interessar

stats