La Conselleria d'Esports regularitza el títol d'entrenador de pilota valenciana

La pilota valenciana s'equipara a la resta d'esports i regularitza la titulació d'entrenador. Els aspirants a tècnics es formaran en uns cursos que tenen dos nivells.

Els aspirants a tècnic han d'acreditar que han estat federats dos temporades com a jugador
Els aspirants a tècnic han d'acreditar que han estat federats dos temporades com a jugador
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Carles Figuerola
Maria Gómez
27 de novembre 2018 - 20:24

 La pilota aconsegueix una demanda històrica que la posa al mateix nivell d'altres esports. S'oficialitza el títol de tècnic de pilota valenciana que haurà de superar diversos cursos. 

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà ha dit: "és un gran avanç per a professionalitzar el nostre esport, per a dignificar-lo i per acompanyar totes les mesures que estem fent pel que fa a la promoció de la pilota valenciana, de manera més específica en la formació".

El títol d'entrenador i entrenadora de pilota valenciana 

La Conselleria ha fet oficial els requisits per a poder accedir als cursos. S'estructuren en dos nivells, I i II, cada un d'aquests està organitzat en un bloc comú, un específic i un període de pràctiques. 

Entre altres àrees, s'impartiran comportament esportiu, primers auxilis i activitat física adaptada. Mentre que en el nivell  II també s'abordaran matèries de legislació esportiva i de gènere.

Per a poder accedir al  nivell I  és necessari tindre el títol de graduat en ESO o una titulació equivalent.  A més, s'ha d'acreditar haver estat federat dos temporades completes com a jugador en alguna de les modalitats de pilota valenciana.  

El nombre de places serà d'una màxim de 30 participants, es posarà  en marxa per al curs que ve i s'impartiran de manera semipresencial. 

La pilota s'equipara als altres esports

"La pilota estava  com degradada, com si no poguera estar al mateix nivell dels altres esports i no és així, la pilota és un esport tan digne com qualsevol altre i per a nosaltres, encara més', explica el conseller d'Educació, Cultura i Esports.  

"Era l'escaló formatiu que li faltava a la pilota valenciana per a poder tindre tècnics qualificats, per a desenvolupar encara més la pilota valenciana com a esport nacional", ha reblat Marzà.

Aquesta és una primera fase que donarà pas a fer possible que hi haja tècnics  que puguen ajudar els escolars a aprendre pilota. 

"En haver-hi formació, ja podrem exigir en els pròxims anys la titulació i això ajudarà a millorar la qualitat de la tecnificació del nostre esport", ha conclòs el conseller. 

També et pot interessar

stats