El conseller Marzà inaugura a la Safor el programa Pilota a l'Escola del curs 2018-19

Aquest és el segon any que el programa s'imparteix en secundària. En primària en 2019 participaran 500 col·legis.

El curs s'ha inagurutat al col·legi la Murtera d'Ador.
El curs s'ha inagurutat al col·legi la Murtera d'Ador.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat del director general d’Esport, Josep Miquel Moya, i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, han assistit al CEIP la Murtera d’Ador a la jornada inaugural del programa Pilota a l’Escola 2018-2019. A aquesta sessió inaugural també han assistit els jugadors d'escala i corda i raspall, Álvaro de Faura, Moro, Nèstor Portes, Josep Llopis, i els tècnics Xavi Artés i Pau Gallego. El programa Pilota a l’Escola pretén fomentar el joc de pilota als centres educatius perquè puga ser ensenyat a l’alumnat. Al mateix temps, el programa explica el professorat les possibilitats educatives, socials i culturals de la pilota valenciana.

Vicent Marzà ha dit que per segon any i Pilota a l’Escola també es troba ja en l'educació secundària, mentre que, en general, ha augmentat significativament la participació d’escoles en quatre anys. S’ha passat dels 11.925 alumnes de 265 centres del curs 2014-2015, als més de 18.000 alumnes només de primària que hi participaren el curs passat, pertanyents a 445 escoles, això sense comptar l’alumnat de secundària que s’incorporava per primera vegada en 2018. Durant 2019 seran vora 500 col·legis de primària els que hi participaran.

Aquest programa reuneix esport, cultura i educació. Dóna a conéixer a l’alumnat un esport que té un component cultural molt importat i fomenta valors per a treballar amb tots els menuts des del punt de vista educatiu, amb sessions pràctiques impartides per pilotaris. D’aquesta forma es dona a conéixer la pilota valenciana. El programa compta també amb la col·laboració de la Fundació Trinidad Alfonso.

També et pot interessar

stats