Comença el Va de Dona

Seran dos dies de partides, competició i exhibició que ompliran els carrers de Borbotó i València

Cartell del Va de dona 2021
Cartell del Va de Dona 2021 / Federació de Pilota Valenciana

La IV edició del Va de Dona comença aquest divendres a Borbotó amb la disputa del torneig Autonòmic de One Wall femení. La jornada de dissabte, també serà la localitat valenciana la seu dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana (JECV) amb l'individual femení de One Wall en categories cadet i juvenil.

Amb el suport de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal, la Federació de Pilota Valenciana (Fedpival) completarà el programa d'actes amb partides d'exhibició i amb una gran festa que tindrà lloc a la plaça de Manises i el carrer de Cavallers el diumenge 17 d'octubre de les 9:00 a les 14:00 h.

En aquesta jornada festiva que es viurà al cor de València, també es faran partides mixtes de raspall i galotxetes, a més de tallers d’artesans i exhibicions de raspall amb les millors jugadores d’elit, escoles i clubs. Inclòs en els actes del Va de Dona, Fedpival lliurarà també els Premis Anuals Va de Dona.

En la presentació d'aquest projecte el presidente de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuán, va destacar el creixement de la participació de la dona en l'evolució de la pilota valenciana: “En els últims deu anys hem passat de 20 fitxes federatives a més de 300”.

Aquesta evolució, entre altres raons, han provocat que la Fundació de la Pilota Valenciana, Fudpival, i la federació, Fedpival, aproven la professionalitat de les pilotaris, una oficialitat que s'aprovarà les pròximes setmanes.

També et pot interessar

stats